joi, 1 iulie 2010

Curiozitati... si prostii

Se zice ca " daca vrei cu adevarat ceva, lupti pentru acel lucru"  ...cand este vorba despre persoana iubita ce faci?
Se mai zice si " daca o iubesti cu adevarat ... o lasi sa plece" referitor tot la persoana iubita!

 Am impresia ca cine a inventat frazele astea ... ori a fost alcoolist, ori bolnav de minte, ori nu a stiut ce este asanumita "dragoste" .E mai probabil sa fi fost doua persoane diferite, dar cu aceeasi problema!
 De ce? pai e simplu!
1.Deci daca vreau ceva , lupt! ok am inteles! O vreau, dar stiu ca si daca lupt... tot nu o am!deci lupta e exclusa!(pentru ca nu are rezultat... in plus, chiar daca femeile sunt atrase de curaj, spontaneitate etc. nu cred ca o sa ii placa deloc lupta asta)
2." daca o iubesti cu adevarat ... o lasi sa plece"    Ce inseamna asta? ala nu stia ca nu se poate chema iubire sentimentul asta, daca nu e reciproc din partea ei?
Deci ... daca tu ca mascul.. o iubesti, iar ea nu te iubeste, atunci tu nu o iubesti, esti doar obsedat de ea! Atunci ar fi cazul sa schimbam fraza asta inutila  in " daca intradevar esti obsedat de ea.... o lasi sa plece" asa suna mai normal :D
mai e o varianta,poate se refera la altceva,poate era vorba despre...o sora, un frate,un var si a inteles ca e imposibila o relatie de iubire......!
nu cred ca e cineva atat de sadic si plecat cu sorcova incat sa faca asa ceva! as vrea sa vad  pe Ion si pe Leana facandu-si discursul asta!
-Leano te iubesc asa de adeavarat incat te las sa te duci si sa fii fericita cu cine vrei ( asta in cazul in care si Leana il iubeste pe Ion, ca altfel nu e iubire ci obsesie din partea lui Ion)
 Oricum... cine spune ca e fericit...... pentru ca persoana(x) pe care o iubeste,este fericita langa o alta persoana(y)..... e persoana cea mai mincinoasa de pe pamant, sau poate ca nu iubeste acea persoana(x)

"daca o iubesti cu adevarat ... o lasi sa plece" ...suna a fraza de om nebun... ceva de genul "iti place sa iti dai cu ciocanul peste degete; te doare dar iti face placere "S-M
O lasi sa plece cand nu ai de ales;si nu cand o iubesti
Asta ca dovada ... ca dragostea e cocosata!   adica " ? "

To be continued......poate


UPDATE

Pt ca Summer a ajuns acolo unde vroiam  :))


Summer spunea... 
Stai asa sa ne intelegem(dupa aceea putem continua) fa-ma sa inteleg, daca eu te iubesc pe tine si tu nu ma iubesti, asta ma transforma pe mine intr-o obsedata? Cu alte cuvinte, ESTE OBLIGATORIU sa ma indragostesc doar de cineva care imi impartaseste sentimentele?
PS.Exemplele sunt alese la intamplare!



   BINGOOOOOO
"Dragostea e un sentiment pe care-l "imparti" in doi.. "
Dar daca multi dintre voi considera  asa(si stiu ca sunteti multi) ... atunci fie! in cazul asta multi dintre cei ce considera asta,  au fost, sunt si vor fi obsedati, atata timp cat o sa se indragosteasca de o persoana ... care nu le inpartaseste sentimentul(din primul moment cand s-au vazut)
 Cu timpul, dragostea poate veni si din partea ei; dar daca nu ma lasi sa incerca.... atunci cum sa stiu ce este iubirea?
Sau voi aveti impresia ca ... vezi o persoana pe drum. te indragostesti imediat de ea.... ea la fel, se indragosteste de tine.... si atunci poti sa zici ca va iubiti!!??
Daca tu imi zici ca Dragostea e un sentiment pe care-l "imparti" in doi...... asta inseamna ca tu din prima imi iei posibilitatea de a vedea daca si acea persoana ma poate iubi sau nu; nu ma lasi sa incerc!, de unde stii  ca peste doua luni... nu ma iubeste?
..el o iubeste pe ea, si nu ii spune; ea il iubeste pe el si nu ii spune; el se casatoreste cu alta(fara sa fie mare dragoste intre ei) si traiesc toti trei  nefericiti pana la adanci batraneti ! 
Asta e mesajul pe care il transmite aceasta fraza "Dragostea e un sentiment pe care-l "imparti" in doi.."

 e fraza parvenita din islam,unde sotii... sunt "destinati"  pt ca zice tata! si atunci e iubire! 


oricum.... stiu ca nimeni nu cunoaste dragostea, si fiecare intoarce aceste fraze dupa placul lui!! tocmai de asta... eu iubesc cum stiu, diferit de altii.... si prefer sa fiu considerat "obsedat" !


Este OBLIGATORIU sa te indragostesti de cineva care iti impartaseste sentimentele! 
Te duci la mama Omida si ii ceri sa iti arate cu ajutorul globului de cristal.. care e acea persoana care iti impartaseste sentimentele!! chiar daca nu-l cunosti!
ii faci o fotografie, te duci la televiziune si dai anunt in reteaua nationala de stiri : 
-Caut aceasta persoana,nu stiu cine este, cum se cheama, dar noi ne iubim... asa a zis mama Omida!!
Deci  NU aveti voie sa va indragostiti de cineva... daca nu stiti sigur 100% ca va iubeste!

17 comentarii:

  1. cred ca mai degraba e ceva de genul "daca o iubesti, o lasi sa plece, ca sa poata realiza ca te iubeste". pentru ca s-ar putea sa aiba nevoie de putin spatiu ca sa poata sa-si dea seama daca o iubesti, sau doar ai "o obsesie".

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte dragut noul look al blogului.

    "Daca vrei cu adevarat ceva, lupti pentru acel lucru"- cand este vorba de persoana iubita...cred ca incerci sa arati ce simti; chiar dc incercarea nu se transforma in ceea ce iti doresti, ramane gandul ca ai incercat.

    "Daca o iubesti cu adevarat ... o lasi sa plece"- cred ca se refera in special la relatii care nu merg, la relatiii in care o parte trage de cealalta; aici vad posibil ca intr-o zi sa spui gata, indiferent de sentimente; poate e doar un fel de a aceepta ca relatia nu functioneaza si niciunul nu se simte bine.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Camelia Bucur
    "sa poata sa-si dea seama daca o iubesti, sau doar ai "o obsesie"" pai atunci tot nu are sens fraza! adica o lasi sa plece pt ca o iubesti sau pt ca esti obsedat???

    RăspundețiȘtergere
  4. @Alexandra multamesc:D

    De multe ori gandul ca ai incercat ....nu ajuta cu nimic, ba din contra! :(

    pai atunci... in acest context mie nu mi se pare ca a fost iubire!(cel putin unul dintre ei)deci nici aici fraza aia nu are rost!
    cum zici tu mereu... iubirea este intelegere etc... etc... deci daca este intelegere, e imposibil ca o parte sa traga mai mult,

    RăspundețiȘtergere
  5. o da! complicata treaba asta cu iubirea.

    RăspundețiȘtergere
  6. Stai asa sa ne intelegem(dupa aceea putem continua) fa-ma sa inteleg, daca eu te iubesc pe tine si tu nu ma iubesti, asta ma transforma pe mine intr-o obsedata? Cu alte cuvinte, ESTE OBLIGATORIU sa ma indragostesc doar de cineva care imi impartaseste sentimentele?
    PS.Exemplele sunt alese la intamplare!
    Off-topic: Te astepta o lepsuta la mine. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. @Realbadpisy da, foarte ...cocosata (?)

    RăspundețiȘtergere
  8. @Summer Acum ai inteles ?? :)) este obligatoriu!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. @Camelia Bucur ahaaa ..cred ca am sa ii fac o vizita lu' mama Omida :))

    RăspundețiȘtergere
  10. OK, daca societatea ma condamna pentru faptul ca m-am "repezit" sa ma indragostesc de un el in loc sa astept cumintica, rationala, pana sa ma conving ca sentimentul e reciproc(eventual pana imi face o serenada sub blacon si pronunta magicul "te iubesc"), ba chiar ma si eticheteaza drept fraiera, asta e, accept critica ei! Ca oricum e la moda acum ca toata lumea sa aiba o parere despre orice si mai ales sa critice orice. De asta ne facem bloguri, sa dam cu pietre linistiti, ba chiar sa fim aplaudati pentru asta.

    RăspundețiȘtergere
  11. @Summer asta e!! nici mie nu imi place, dar nu am de ales!! is obsedat!
    Stai linistita!! te asigur ca ... daca si cei care considera asta... ajung in aceeasi ipostaza.... mai mult ca sigur zic cum zici si tu!!
    Stii cum e... unu striga dupa ajutor cand e in apa, cand a iesit si se vede salvat, uita cum se simtea cand striga dupa ajutor...ca se inneaca:)

    si tu o sa zici asa cand o sa iubesti pe cineva care te iubeste!! atunci nu o sa mai vezi iubirea din acest punct de vedere... ci o sa o vezi ca toti ceilalti ;) o sa uiti cum era cand iubeai pe cine nu trebuia!....

    dar cum ziceam... nimeni nu mai stie ce este dragostea, si fiecare o vede in modul propriu. Deci nu are rost sa te mai consumi pentru asta!!

    dar ce legatura are blogul cu tot discursul asta??
    "Dragostea e un sentiment pe care-l "imparti" in doi.. " e doar un comentariu scris de o femeie sau donsoara.... nu stiu sigur . Te asigur ca am citit pe alte site-uri ... chestii mult mai penibile :))
    Dar cu ieri am vazut doua filme: Big Momma' House si Shrek... primele doua fraze tratate in postarea mea, au fost inspirate din filmele astea doua :D...
    si eram curios sa stiu cum vedeti voi problema! ;)

    RăspundețiȘtergere
  12. :) nu-s de-acord cu "dacă o iubești o lași sa plece".....
    Eu îl iubesc, a plecat și e greu! :D Nu sunt de-acord! Si e o baliverna! :)
    Daca iubesti, e f greu sa vezi ca cel de langa tine pleaca ....fie si numai pentru cateva luni, si nu pleca pt ca nu te iubeste!

    Situatia e grea si atunci cand vine vorba de faza cu "lupta pentru ceva ce vrei sa fie al tau"

    Faza cu daca tu nu ma vrei eu te vreau! Aiurea!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. @Orry ... vad ca cineva e de acord cu mine :D :D

    RăspundețiȘtergere
  14. io vad asa problema: daca ajungi SA IUBESTI persoana respectiva inseamna ca esti deja la un anume nivel al unei relatii. nu poti sa iubesti doar pt ca ai vazut-o sau o vezi des dar nu interactionati.
    "daca o iubesti, o lasi sa plece..." este un anume adevar aici si ma si explic: a fost ceva, tu o iubesti dar a intervenit ceva si nu mai puteti continua... inca o iubesti, dar dragoste cu sila nu se poate, cu forta nu sta nimeni, deci o lasi sa plece pt ca suferinta si durerea unei incercari continue de a mentine ceva e linia de plutire ii pot face mi mult rau decat o despartire...
    da, dragostea e o c***a, dar n-ai ce sa-i faci...
    poti doar sa te feresti sa puna stapanire pe tine...

    RăspundețiȘtergere
  15. @clo... pai nici nu mai trebuie sa ma feresc.... se fereste ea de mine =))

    RăspundețiȘtergere
  16. Mda......Ai scris ceva care stiam de mult dar refuzam sa accept !!!
    "Oricum... cine spune ca e fericit...... pentru ca persoana(x) pe care o iubeste,este fericita langa o alta persoana(y)..... e persoana cea mai mincinoasa de pe pamant, sau poate ca nu iubeste acea persoana(x)"
    Aici iti dau dreptate 100000000%
    Intradevar Dragostea e ffff cocosata dar mai ales OARBA !!! :))

    RăspundețiȘtergere

Ce imi povestesti?