sâmbătă, 27 februarie 2010

Frica si fobiile

Stateam azi si ascultam la tv un fel de .. national porno geografic unde se vorbea de ...frica;sau cu numele mai nou"fobia".. adica de cate tipuri este .. aceasta fobie.
incepand cu aracnofobia... aia de te face sa te ca.i pe tine de vezi un paduche de paianjen...;androfobie - cand tii frica de ...barbati!
si altele de genu asta... pana la   aerofagiafobia - cand ti-e frica sa nu faci aer la stomac...dar e altceva!!
In afara de fobiile astea..normale,.. omu ..mai de curand,a inceput sa aiba frica si de ...postas!!de ce?? e simplu!
inainte, pe timpuri... cand venea postasul, era primit bine ca aducea sigur ceva bun... pensia..de urmas;ba o scrisoare,ba o vedere. Acum nu mai e asa..nu. Acum cand iti suna postasul in citofon  urmeaza cam asa:
ding dong
tu - cine e?
po - posta,coborati ca am nevoie de o semnatura!!
tu - ce e?e ceva de platit?
po - da
tu - semneaza tu,mie nu-mi trebuie nimic!
..Si mai stai si cu frica.. ca te gandesti.. o fi vreo amenda!?.. factura la lumina ?   Mai bine nu raspundeai
Poate era o scrisoare de dragoste!??  pe dracu.. cine mai scrie acu scrisori de dragoste???... In primu' rand  so inventat messengeru',sms-u'si  hemailurile...Si in plus .. cine mai stie sa scrie in ziua de azi scrisori de  dragoste??.... si fara emoticons!!?..  ne-ar trebui un T9  si la pix,ca  altfel nu mai suntem in stare sa scriem.
.. Inainte te duceai in statiune,2 saptamani,.. iti trebuia 2 zile numa' sa umpli acele 200 de vederi ;pe care le trimiteai la neamuri,vecini si prieteni... mai mult ca sa moara de invidie!!!... dar totusi era frumos!!

Si daca postasul nu mai aduce vederi si scrisori.. ce poate aduce??.facturi.... ai de platit gaz,apa,curent,condominiu,.... si mai nou... gunoiul..Acuma, chiar daca is taran. is curios o treaba!(1+1=2)
daca tu imi dai apa.. eu ti-o platesc.
daca tu imi dai curentul.. eu ti-l platesc
daca tu imi dai gaz.. eu ti-l platesc
Acuma.. nu ar fi logic .. ca daca eu iti dau gunoiul... tu sa mi-l platesti????? (putin.. dar sa mi-l platesti!!)

.Daca postasul nu iti aduce ..facturi, ce altceva iti poate aduce??...surprise!!!!!!!!!!  invitatie la nunta!!!!!
..pentru ..13 august , cand aveam  prenotata deja vacanta la mare,hotelu si alte luxatii.. Pe 13 august .. ai tu curaj sa imi trimiti mie invitatie!!??..da pe cine am omorat eu .. ???ca deja am prenotat ..si platit jumate din cont..
Mo..problema e alta.. hai sa zici ca nu ai prenotat vacanta!!..
Urmeaza ..o luna de stres!!; ca ai sa ii cumperi cadoul. Si ce cadou ii faci?..daca te grabesti.. poate mai apuci sa cumperi acea rama de tablou in argint!! daca nu , ramane sa ii cumperi un servici de cesti... in argint....care costa de trei ori cat rama!!!
Si daca nici serviciul de cesti nu il mai gasesti... ii cumperi un tv.  Un 80"cu plasma... si cu peretele incorporat(in caz ca nu ai un perete adecvat pentru acel televizor)

dupa ce rezolvi cu cadoul... ... alta problema .. este imbracamintea!!

ea - auzi dragule.... dar eu cu ce ma imbrac??
el - cum cu ce!! ca ai 5 sifoniere pline..... am pus peretii in casa numa' pentru sifonierele tale
ea - pai nu pot sa ma imbrac tot cu alea... deja mi le-au vazut toti... tre sa imi iau ceva nou; las' ca am vazut o rochie faina.. de Cavalli... costa putin,7000 de EURO...la OUTLET..... dar tu ce iei pe tine??
el- lasa nu te gandi la mine; am sa iau costumul de anu trecut...inca imi vine bine!!!

 Mai sunt si alte fobii .. dar le scriu alta data!!!

10 comentarii:

  1. Vezi, de-asta nu-mi plac mie nunţile la români: toate rudele fac mutre că sunt invitate şi că trebuie să cheltuie bani pe haine şi pe cadouri. Încep să susţin tot mai mult varianta fără căsătorie că la o adică dacă cei doi se iubesc şi se respectă reciproc, n-au nevoie de-o foaie, iar dacă nu, nu-i ţin împreună nici o sută de lanţuri şi zece mii de acte.

    În legătură cu poşta: mie chiar mi-e dor de scrisorile adevărate şi-mi aduc aminte cu drag cum în copilărie alergam voioasă spre poştă când auzeam poştaşul pentru că bunica îmi trimitea mereu scrisori.Era mai frumos aşa decât cu "send", "reply" şi "forward".

    RăspundețiȘtergere
  2. "Acuma.. nu ar fi logic .. ca daca eu iti dau gunoiul... tu sa mi-l platesti????? (putin.. dar sa mi-l platesti!!" - Superb! ar trebui sa citeasca asta si Prigoana. :) :) :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pfff..asta cu nuntile imi e groaza am 2 anul asta si ai dreptate pe langa banii pe care ii dai mai cheltui si pe imbracaminte .....oricum nu avem ce face..trebuie sa mergem. Fobii..nu am si nici nu as vrea!

    RăspundețiȘtergere
  4. Scrisoare, vedere..în cutia poştală nu am mai vazut de mulţi ani. Cred că aş fi foarte uimită dacă aş primi aşa ceva. Acum este plină de pliante şi facturi. Nici cheie nu mai am la cutia poştală, nu mai are sens..:)

    RăspundețiȘtergere
  5. @AlbastruVolatil ... cam asa e!! cu nuntile: dar parca fara ceremonii nu e nunta!!.... si parca .. fara cadou e urat!!!.. asa ca pregatitiva ..cu cadouri! :) :) problema e ca ..cand e vorba de nunta... lumea se streseaza cam mult!! nu stie sa o ia lejer!!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Theodora0303... apai da .. am sa ii trimit un hemail lu nea Prigoana!!!. sa vad ce parere de rau are!!! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. @Vania..si mie mie frica ... doar de anumite tipuri de ..fobii!!mai ales de "androfibie"!!

    RăspundețiȘtergere
  8. @Dana .. ce noroc am..!! :) :) ca eu am doar una!!!! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. @Gmx..aici sau modernizat!!in cutia de posta se pune numai facturi...si conturile bancare!! ca pliantele si publicitatea.. se pune intr-un cos mare,specific!! cine are nevoie si este curios.. tre sa cotrobaie pri cos :) :) :)

    RăspundețiȘtergere

Ce imi povestesti?