vineri, 27 decembrie 2019

Mos Craciun

Moș Crăciun cu plete dalbe
intraț-ar sania-n stâlp ...
Că mare boschetar ești, nici nu îmi aduc aminte să-mi fi adus vreodată ce mi-am dorit. Și sincer nici nu îmi aduc aminte să-mi fi dorit ceva de Crăciun, în copilarie. Asta din cauza sărăciei. Dar dă-o încolo de sanie, nici măcar acum, ca am 33 de ani, ( și în ultimii 3 ani am început să îmi doresc chestii de Crăciun) nu mi-ai adus nimic? Ești chiar atât de bulangiu? Știu că nu ți-am trimis scrisoare scrisa de mână, dar emailul e mult mai rapid, nu?
Anul ăsta chiar mă bazam pe tine, căci am fost cuminte, am muncit mult, nu am băut, fumat, tras pe nas vegeta; și tot degeaba?...nici măcar păsărica.
Încep să cred că ai ceva cu mine. Adică la nepoțel îi aduc ditai mercedesu decapotabil plin cu cadouri, iar mie nici măcar o sticla de jack? Chiar vrei să fac eu tot? Găsești mereu scuze și vrăjeli, dar stai așa ca nu-i așa. O sa public eu scrisoarea trimisă de tine. 
Tu crezi că nu știu că te-ai oprit la vecini și ați băut ca porcii? Chiar am dovezi și o să le postez aici să vadă toată lumea Ce zici de poza asta?
 Că nici pe bicicletă nu știai să mergi de beat ce erai. Ba că a călcat renul în cuie, ba că ai rămas blocat în hogeac, ba că nu ai avut destul praf magic. Toate scuze de 2 bani. În primul rând renul trebuia potcovit; în al doilea rând, e normal să rămâi blocat când mănânci cât trei și ești cât un butoi. Și trei, știu că ai tras pe nas tot praful magic cu o bunăciune, aia din capul satului. Ca să o dăm la pace, îți propun să îmi aduci chiar și cu întârziere cadoul. Și ai grijă să nu îi lipsească nimic. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce imi povestesti?