joi, 7 februarie 2019

Beau

Vreau să vorbesc despre alcool. Adică să îl laud. Eu cred că alcoolul este a doua cea mai importantă invenție, după bec și Viagra. Pentru bărbat, fără lumină și băutură nu e viață. Alcoolul este bun:
1. Te încălzește, in special de la 30 de grade in sus, și chiar te încinge dacă te agăți de parașuta altuia.
2. Te răcorește, nimic mai răcoros decât o bere de la frigider, cu două degete de spumă. Spume face și nevasta care te roagă de două săptămâni să bați căcatul ăla de covor (cadou de nuntă, de la mă-ta; și ăla cu două degete de praf), dar nu o poți bea.
3. Te relaxează. Nu degeaba s-au făcut documentare și filme pe subiectul ăsta. Chiar și marele filozof Gechi Cean a demonstrat în două ocazii, că alcoolul îți relaxează mușchii și te face mai bun la bătaie.
4. Îți dă curaj să faci orice, oricând. Te bați cu o sută, bei acid de baterie, te cerți cu porcul, violezi capra vecinului...care ți-a mâncat varza.
După ce bei, vezi totul cu alți ochi. Cotoroanța e miss univers iar nevasta e o vrăjitoare, că și mă-sa. Devii un fel de enciclopedie ambulanță, tu le știi pe toate, restul îs niște începători, neînsemnați, amatori in ale vieții.
Te piși pe scaunul de la masa din sufragerie dar întunericul e de vină. Noroc că nu ai nimerit in bucătărie.
Bei supa cu furculița, mergi pe părete sa vezi dacă are stabilitate.
Eu când beau simt că mă apropii de zei, plutesc ușor. E drept că în zig zag, dar e o plutire plăcută. Începe să îmi ardă fața și urechile, devin lent fizic dar psihic sunt fulgerător. Le trântesc cate o tâmpenie de se crăcănează și masa de râs. Ultima dată când a întrebat chelnerița dacă vreau  "Jack with ice and Coke" i-am zis că am cock din naștere, "ice and pussy will be lovely, thanks".
Partea tare e că pot și să alerg, ceea ce și fac de fiecare dată când mă întorc acasă de la băute. Mulți se miră, cum de sunt in stare. Păi e simplu, înainte să ies din cârciumă mă duc la baie sa golesc rezervorul(căci următoarea baie e la o oră jumate distanță), numai că după juma' de oră se umple de zici că-i izvorul minunilor; de la stația de tren până acasă nici semaforul nu mă vede. Cum ajung in baie începe să cedeze robinetul, până scot trompa încep scurgerile, și mă chiș pe jumate de podea, că nu găsesc țintă și jetul o ia razna. După care spăl...
Și memoria e mai buna. Nu înțeleg vorba "e beat, nu știe ce face sau ce zice", căci eu zic și fac ce știu și invers. Eu cred că a fost prea deștept individul care a născocit asta. Când ești beat poți să îi zici toate tâmpeniile, și să te răzbuni pe ea, iar a doua zi să zici că erai beat...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce imi povestesti?