luni, 10 ianuarie 2011

Scormonind...

Mai frate, nu am inteles niciodata...stai ca am uitat ce vroiam sa zic  :))
.... mi-am amintit..... deci, vreau sa vorbesc despre gaini si despre oameni. Eu mi-s de la tara, si cat am stat acolo, am avut toate cele, inclusiv ....gaini( cam 40 de pasari )Fiecare natie de pasare, avea cate ceva bun ...si ceva rau.
Ratele si gastele,nu racaiau,si nu sareau gardul.... in schimb faceau o galagie ,de ziceai ca esti in vizita(gratuita) la gradina zoologica!  Gainile, erau mai tacute, dar sareau gardul, si racaiau pamantul (sau ...cum se mai zice "scormoneau"). Din punctul meu de vedere, chestia cu racaitul ar putea fi ceva bun, in cazul in care ai de imprastiat ingrasamant natural .Adica,  se ia una caruta  de ingrasamant natural (" caca de vaca"), si se duce pe tarlaua care are nevoie sa fie ingrasata ( ce e bine,ca nu se mai streseaza cu cura de slabire... precum femeile); apoi se ia una bucata gard plasa( 50-100 metri.... ca sa inchideti tarlaua) iar la final se iau 20 bucati racaitoare, si se duc pe tarla!Deci ne scutesc de o munca.
E clar ca.... aici, e si diferenta dintre gaina si cocos! Ca "puiul de avicola" ... e mai cu pinteni, e crescut la incubator, a invatat mai multe,si are "scoli" superioare fata de gaina de tara.
 Ceea ce nu inteleg eu, e ca , mai sunt si oameni, carora le face o imensa placere sa racaie in caca! Adica, daca faci ceva cuiva. si ramane cu deluzii.... de ce iti place sa ii amintesti? de ce nu poti sa te faci ca persoana respectiva nu mai exista.... si sa o lasi sa isi vada de viata ei.... fara sa ii amintesti de tine? Daca tot nu a insemnat nimic  pentru tine,de ce ar trebui sa ii mai faci si urarile tale "sincere"(stiind ca intr-un anumit mod aduci amintiri neplacute si suferinta)? De ce iti place sa scormonesti?
Care e diferenta intre un om si o gaina? =)) Ca gaina nu are minte.... si nu o duce capul, ci  instinctul. Am mai vazut ca sunt si oameni care nu au minte nici cat o gaina; iar centimetrul ala de "inteligenta" il folosesc acolo unde nu trebuie.
 Mo ce sa zic....  eu nu cred ca as mai avea curaj sa pup acolo unde scuip! Iar cand inchid relatiile cu o persoana.... inchise raman; nu sa vezi "draga doamne", ca am un mare surplus de bunatate si de urari de bine, si nu am cui le face..... asa ma apuc sa racai ca..tul.
Voua va place cand cineva scormoneste in amintirile voastre neplacute? Va place sa scormoniti in viata cuiva....daca nu a insemnat nimic pentru voi?



8 comentarii:

  1. offf, stii ceva? Prea multe ... in postul tau. In rest, funny.

    RăspundețiȘtergere
  2. @I heart decat deloc e bun si asa ;) .... ms :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Hmmm! Interesanta tema prietene Costel! Adevarul este ca-n viata mai putem intalni si oameni cu creerul de gaina care sunt tentate sa scormonbeasca prin viata noastra, pentru a ne face rau! Totul este cum reusim sa-i impiedicam!
    O zi faina!

    RăspundețiȘtergere
  4. De scormonit, nu-mi place sa scormonesc in viata nimanui, iar, cateodata, nici in a mea. Nu neg ca ar exista un pic de doza de curiozitate, dar este altceva.
    Si, ai dreptate in ceea ce spui.
    Sper ca nu s-a terminat povestea frumoasa prin care ai trecut. Prea erai fericit.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Nea Costache da, mai reusim.. dar se mai intampla sa devina martir daca il impiedicam; si din vinovat ... incepe sa se creada victima :))

    RăspundețiȘtergere
  6. @QED una e curiozitatea.... si una e redeschiderea unor rani!
    Doamne fereste... nici in gluma sa nu zici! cum sa se termine? abia a inceput, si parca e din ce in ce mai frumoasa si mai interesanta :X:X:X

    RăspundețiȘtergere
  7. Black Angel: iti spun ca m-am temut pentru tine si acum, c-am aflat, ma bucur maxim ca totul e ok. Sa dea D-zeu sa fie in continuare minunat!

    RăspundețiȘtergere
  8. @QED... ms, asta imi doresc si eu:X:X:X:X

    RăspundețiȘtergere

Ce imi povestesti?