luni, 4 octombrie 2010

Povestioara

"Şi dacă ai sufletul rănit, oare ştii cât de bine se poate el regenera"

 am o povestioara "personala" ca raspuns.  E comica, nu ma astept sa fie altfel... oricum e a mea :)))
 Un X se indragosteste de O ,  X ii da ei imina lui de sticla, ea (cum e si normal) nu are ce face cu ea, nu o prinde, si inima cade jos.  mo X avea inima ciobita... si  dupa cum se stie, cand te joci cu chestii de sticla ... ciobita, te tai. Deci X a decis ca e mai bine sa nu mai daruiasca nimanui inima lui ciobita.... din doua motive:
1 nu vreau ca altcineva sa se taie in cioburile inimii mele
2 nu cred ca cineva vrea ceva stricat.  nu cred ca cineva isi cumpara din magazin un bibelou spart,nici un bec fara filament,nici un telefon stricat
Chiar daca se regenereaza raman cicatricile
La restul comentariului ti-am raspuns deja ;)

29 de comentarii:

  1. Poate că nu e ceva stricat, ci doar sub altă formă...

    RăspundețiȘtergere
  2. @Zenna e ciobit, e dus.... nici eu nu as avea curaj sa mai pun mana pe el.

    RăspundețiȘtergere
  3. Întrebare: de câte ori în viața ta până acum ai suferit după cineva? Și automat, de câte ori inima ți-a fost ciobită?
    Știi cum e să te desparți de un om în care ai pus tot sufletul, pentru că după doi ani începe să te acuze de lucruri inimaginabile și care încearcă să te violeze, lucru pentru care îți ia vreme multă să îți revii după șoc? Și știi oare cum e să facă toate astea din senin și după ce cu o secundă în urmă erai total sigur că îți vei petrece toată viața alături de el?
    Crezi că după toate astea ar trebuie să rămâi închis în tine și să îți petreci în continuare viața cu ideea că toți oamenii sunt la fel? Eu una nu pot, pentru că sunt o luptătoare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai fi surprins câte se pot face din cioburi.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Diana o singura data(cred) si fara sa am nici un fel de raport cu persoana respectiva. doar m-am indragostit de ea.... nimic altceva... si i-am spus asta....
    Din punctul asta de vedere , stiu cum sunt facut, si stiu ca-s destul de sensibil incat sa nu rezist la despartiri ..si chestii de genul asta.
    Deci prefer sa nu ajung acolo.
    si stii de ce? pentru ca stiu cata putere are mintea umana si cred ca ne indragostim doar cu mintea....

    "Crezi că după toate astea ar trebuie să rămâi închis în tine și să îți petreci în continuare viața cu ideea că toți oamenii sunt la fel?Eu una nu pot, pentru că sunt o luptătoare."

    e exact invers. eu vad puterea in faptul ca pot sa raman inchis in mine si nu ma las sa cad iar in capcana :D
    Deci prefer sa raman puternic, ca sa ma pot entine inchis :)

    In plus... primul motiv e cel principal, decat sa mai sufere si altcineva din cauza mea... prefer sa nu dau nimanui ocazia sa riste cu mine
    nu ma gandesc la mine cat la ceilalti.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am înțeles punctul tău de vedere, crede-mă. Și știi de ce? Pentru că mă regăsesc enorm în cuvintele tale. Dar lucrurile s-au schimbat pentru mine în momentul în momentul în care mi-am regăsit credința.
    Gata, nu te mai bat la cap.
    Și ca să iubești pe cineva, nu e absolut deloc nevoie să ai vreun raport cu omul acela, indiferent de natura lui. Deci înțeleg și asta. Iubirea pornește din suflet și abia apoi se manifestă la celelalte nivele.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cioburile se mai şlefuiiesc, să ştii.
    Bineînţeles, eu nu cred asta, dar, chestia e plauzibilă :)

    RăspundețiȘtergere
  8. @Diana deci ai inteles si de ce nu vreau sa mai incerc! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Înțeleg, deci nu mai insist, eu doar mi-am expus părerea, din care tu poți lua ceva sau nu :)

    RăspundețiȘtergere
  10. @Iulia Mihai da, dar cine stie sa faca asta?
    stii cum e.... si eu am incercat prima data sa o ajut pe mama sa impinga carnea in masina de tocat, si stii ce am facut? mi-am tocat degetul :D
    deci prefer ca nu risc. decat sa dau de furca unei persoane care nu stie cum sa slefuiesca cioburile(mai ales cand nu stie ce fel de cioburi sunt) prefer sa sufar eu!
    Chiar daca incearca cineva sa le slefuiasca, mai mult ca sigur o sa se taie in ele , deci nu !

    RăspundețiȘtergere
  11. @Diana :)) Am inteles eu discursurile tale;) dar eu mai stiu ceva! Ca cuvintele zbor!. e inutil sa imi zici ca viata e frumoasa, ca toate-s roz, ca e una si alta, daca eu nu le-am vazut in viata mea. Am citit eu multe bloguri, in care toate-s frumoase.... dar in cazut ala, iti vine sa te intrebi"pe ce lume traiesc eu de nu am vazut astea?"
    cica e frumos sa fii indragostit!
    frumos pe dracu; ca eu is indragostit.... dar imi vine sa ma sinucid de frumos ce e :)))
    Deci .... pana nu simt si vad eu chestiile astea roz e inutil sa mi se spuna ca-s faine,
    (prefer sa cred ca nu exista dragoste, si ca nu-s indragostit, barem asa stiu ca eu is bolnav de ceva,si nu stiu ce :))) ) e si asta o consolare =))

    RăspundețiȘtergere
  12. @Zenna din cioburi nu se mai face nimic doar praf se face

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu am zis niciodată că viața e roz ;). Nu am folosit vreodată acele cuvinte. Dacă citeai blogul meu acum ceva vreme sau chiar de la început, ai ști acum că îmi e foarte cunoscută starea de îndrăgostită cu sufletul rupt în bucăți.

    RăspundețiȘtergere
  14. @Diana stiu, eu ziceam in general.... de bloguri ce le citesc (unele)
    acum in schimb viata ta e roz :D deci iti zice bine ;)doar ca eu nu cred in astea. stiu ca in cel mai frumos caz... dureaza o perioada :D

    RăspundețiȘtergere
  15. aseara ma intreba cineva...."tie nu ti-e dor de o imbratisare..nu simti niciodata nevoia asta?"
    clar ca nu, e un moment in care te scarbesti sa iti fie dor, te saturi sa astepti . Cu toate ca eu am un motiv in plus (nu stiu ce e aia,si cum se face).... cred ca e mult mai simplu cand nu cunosti ceva; pentru ca nu ii duci dorul.Iata de ce nu simt nevoia imbratisarilor :))))

    RăspundețiȘtergere
  16. Ei, lasă că voi scrie o postare în care să demonstrez contrariul. :D

    RăspundețiȘtergere
  17. @Zenna :)) ca din cioburi se mai poate face si asanumitul mozaic :))) stiu :D

    RăspundețiȘtergere
  18. Ah! N-am citit comentariile; nu stiu daca repet cumva ce-a spus altcineva. Dragul meu, as vrea sa-ti spun ca nici inima ta si nici tu nu sunteti obiecte, ca atare nu puteti fi cumparati, asa ca.... aceasta comparatie cade de la sine. In esenta tu ai dreptate, iar eu te sustin. Ceea ce trebuie sa faci nu este sa nu te mai lasi iubit sau sa iubesti. Ranile nu-s prea adanci acum si nu vor fi niciodata. Oamenii sunt cam superficiali si au o asa putere de a uita... Asa ca, teoretic, te poti indragosti oricand si poti fi iubit la fel, oricand. Insa ce rost ar mai avea? Singuratatea iti este mult prea calda, iar sufletul ranit il poti aduce mereu ca pe o dovada ca ai iubit si n-a fost sa fie. Dar poti trai fara frica. Poti trai si lucrurile vor veni de la sine, linistea va veni tot asa, pe furis. Felicitari pentru postare. Daca inima mea cadea pe jos se facea tandari, fericitule! :)

    RăspundețiȘtergere
  19. @QED
    "si poti fi iubit la fel, oricand" nu o sa existe niciodata asta :)))
    "nici inima ta si nici tu nu sunteti obiecte, ca atare nu puteti fi cumparati, asa ca...." pai nu cumparati.... vreau sa zic ca nimeni nu are neboie de ceva defectos. deci nu o sa fiu niciodata indispensabil! si nici nu imi fac iluzii.
    oamenii sunt superficiali dar eu nu am uitat niciodata chestiile importante.
    intre tandari si cioburi nu vad diferenta ;)
    prefer sa nu risc eu, si nici altcineva!

    RăspundețiȘtergere
  20. Daca inca nu a sosit momentul iubirii si al fericirii, asta nu inseamna ca trebuie sa te ingropi de viu, sa incetezi sa mai visezi, sa speri, sa traiesti. Dar cati ani ai? 60? Ai 24 din cate stiu eu, nu esti cam tanar pentru asemenea cuvinte mari? Nu esti prea radical, orgolios ca le stii tu pe toate, ca asta ti-e soarta si nimic nu se mai poate schimba? Si toate astea dupa o singura deceptie? Dupa doar UNA? Nu e cam devreme? Fiecare are ritmul sau, drumul sau, timpul sau. Nu dispera si nu mai fi atat de categoric. Te rog eu mult. :) Have faith and smile. :)
    Dupa ce raspunzi la toate aceste mici dileme ridicate de mine, revin. :) Daca ma mai primesti, evident. :P :D

    RăspundețiȘtergere
  21. @Nice daca as sti cati ani ai tu... ti-as raspunde mai in detaliu ;)
    E simplu de zis..:)) stiu cum imi este viitorul(adica cum nu imi este) simt ca nu o sa fie nimic niciodata. E adevarat ca le stiu eu pe toate :)), mereu le-am stiut, si mereu a fost asa cum am crezut ca va fi! Nu ma vad ajuns la 60 de ani, deci e mai mult decat probabil sa nu ajung
    Nu e doar o singura deceptie.... e o experienta.Stiu cat (nu)imi e de bine si stiu ca inca o experienta ca asta nu mai vreau.(mi-ai amintit de postarea ta in care ziceati cat e de mica distanta dintre curaj si nebunie! deci eu confirm:)) )
    Sunt multe alte variabile care contribuie la ingroparea mea de viu... si nu le pot face fatza.
    NU disper deloc :)) pentru ca stiu ca nu are rost... pur si simplu nu imi mai bat capul; nu mai cred in suflete pereche, nu cred in "noaptea nuntii"(ca mi-am amintit de postarea lui grapefruits) nu cred in iubire(incep sa ma scarbesc sa folosesc cuvantul asta... sau poate chiar il detest), nu mai cred in nimic legat de subiect.
    :)) normal ca te primesc ;) Macar de ai veni mai des :D

    RăspundețiȘtergere
  22. oare imina mea ciobita o sa o mai vrea cineva?

    RăspundețiȘtergere
  23. ohhoo, sentimentalisme!
    ce greu e sa raspund la ce ai scris tu...
    dar e simplu pana la urma.
    am niste intrebari insa: de ce e inima ta de sticla? sticla e rece, transparenta si DA... se ciobeste usor! transforma-ti intai inima in ceva plin de viata si apoi cere sa fi ajutat.
    si totusi, daca este doar o figura de stil, poti rezolva problema: lasa timpul sa treaca; timpul este cel mai bun catalizator, este cel care slefuieste cel mai bine tot. da, este adevarat ca va fi din ce in ce mai mica, pentru ca si slefuirea asta are efectele ei, insa, o vei darui de fiecare data ca noua.
    gandeste-te la asta si o sa vezi ca am dreptate.
    iti doresc din tot sufletul sa o gasesti pe cea care va intinde mainile sa iti prinda inima, fie ea si ciobita!

    RăspundețiȘtergere
  24. @clo :)))) timpul trece repede, si nu am timpul necesar:)) renunt la chestiile astea.nu mai vreau sa am de a face cu asa ceva. suferinta pentru nimic. nu mai rezist. nu mai vreau sa discut despre prostiile astea.

    RăspundețiȘtergere
  25. Bla, bla, bla! :)) Whatever... :P

    RăspundețiȘtergere

Ce imi povestesti?