sâmbătă, 13 martie 2010

Constantin Brancusi ....... pe Apa Sambetei!!

Vazand articolul lui Nea Costache...m-am pus pe ganduri!

Stau si ma intreb... si va intreb: este normal ca Brancusi sa fie amintit doar prin stamparea anumitor sculpturi...in bancnote de 500 lei ?


Este normal ca autoritatile competente sa "uite"  de operele lui Brancusi ?
Este normal ca .. cautand pe google.. sa gasesc pe site-uri ITALIANE printre 37 de sculptori italiani si pe Constantin Brancusi  ?
 De ce ar fi interesati strainii de sculpturile lui Brancusi .. daca noi ca romani... le ignoram si le lasam in voia timpului??
De ce autoritatile care sunt platite sa ingrijeasca aceste opere de arta "INTERNATIONALE"..( pentru ca sunt cunoscute ..in toata lumea) le lasa sa se degrade  ?
Domnilor "(in)competenti" v-ar fi mai simplu daca ati pune mana pe baros si le-ati distruge... barem va luati gandu de la ele.... ce va incalzeste pe voi ...niste bolovani ciopliti!!!.... ca doar oricine le poate face .. nu????


Asculta mai multe audio Evenimente



Asculta mai multe audio Evenimente


....Deci din cele doua clip-uri audio.. se intelege.. ca in 2003 au fost restaurate de o firma din Venezia...
.. dar "... ele n-au fost restaurate in 2003 pentru ca era si dificil sa se faca acest lucru, dar si pentru ca sa respectat harta de la Venezia"

Au fost restaurate sau nu???.... Si nu imi zice mie ca .. aia din Venezia au zis ca e dificil!! ca nu cred nici daca ma platesti!.
Cum astia aici in Italia sunt in stare sa mentina statui din piatra.. dupa vremea lui Traian si Decebal.... si in Romania nu suntem in stare sa ne pastram o sculptura de acu' 100 de ani ?????

Cum e posibil ca in Egipt sa se mentina  statui,sarcofage,si alte minunatii(mult mai sensibile ca piatra) de mii de ani in urma... si in Romania nu???



Deci..... e normal  ca opere ca acestea sa se duca pe Apa Sambetei???
Cred ca daca stia Brancusi... cum sfarseau operele lui.... nici nu le mai facea!!

15 comentarii:

  1. Trist Costele. Brancusi ne-a daruit cu toata inima aceste minunate opere de arta, daltuite in piatra cu truda si sudoarea lui, in timp ce noi, azi, nu suntem in stare sa le apreciem justa lor valoare, sa le reconditionam si sa le conservam pentru generatiile urmatoare. Ma intreb, in acest caz, daca noi, cei de acum, chiar meritam sa avem aceste minunatii ale artei moderne. Brancusi este unic in istoria artei contemporane mondiale, suntem posesorii unor monumente sculpturale vestite in intreaga lume, in timp ce diriguitorilor culturii de la nivel local si central, nu le pasa de acestea. Alaturi de initiatorii acestei campanii initiate de Radio Targu-Jiu in urma postarilor de pe blogul lui Mitrut Stanoiu, careia m-am raliat si eu, comunitatea blogosferei romanesti trebuie sa faca cunoscuta aceasta stare a operelor brancusiene, in scopul sensibiliarii autoritatilor. Multumesc pentru ca desi traiesi pe alte meleaguri, simti romaneste! Cei care simt romaneste, sunt cei care-si iubesc tara, cu bunele si relele ei, il iubesc pe Eminescu, pe Brancusi, Ciprian Porumbescu si Enescu, iubesc fiecare palma de pamant romanesc.
    Multumesc prieten drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Nea Costache ... Nu avem cu cine... pur si simplu!! e o bataie de joc.Nu se ocupa nimeni de nimic, doar sa isi faca vile si masini!!Nici politicienii nostri draci.. nu se intereseaza de nimic!!Care minister ar trebui sa se ocupe ..de aceste opere?? Ministerul Sanatatii?...sau ne mai trebuie vreo 10 ministere care sa se ocupe??...
    Mi-e mila sa ma gandesc ...la Romania....
    Si ma umple de deluzie cand ma gandesc la cine "are grija" de Romania
    Lipseste numa' sa le vanda ...pe motiv ca nu au bani sa le intretina!!
    Daca stau sa ma gandesc.. toate tarile din lume au cu ce se mandri Si africanii se mandresc cu statuile lor de lemn, numa noi nu mai avem cu ce!! ..... a ba da avem.. cu gropile din asfalt...si cu saracia!!!
    N-ai de ce sa imi multumesti nea Costache. Trebuie sa ne trezim din aceasta ignoranta..

    RăspundețiȘtergere
  3. Suntem prea preocupati de mizeriile politicului, si de "a trage fiecare foc la oala lui", incat nu mai vedem, nu mai auzim nimic!
    Asa dispar incet, incet, opere de valoare, urmele unor oameni care au facut de cunoscut numele de roman, la modul pozitiv! :(

    RăspundețiȘtergere
  4. Din simplul motiv ca Romania e in Romania. Si ne cacam pe toate valorile spirituale si morale, interesandu-ne doar valorile materiale imediate. D-aia se intampla ce se intampla cu toate. Pacat!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cei ce ar trebui sa se ocupe de mentinerea acelor bijuterii sunt prea ocupati sa creeze ponei roz cu svastici pe fund, sau penisuri in erectie si nu in ultimul rand sa ii compuna ode marelui carmaci.... Marele intelectual Patapievici, ca parca asta e nush ce responsabil cu cultura pe aici, pe la noi n-are timp de asa ceva. As prefera sa la vanda decat sa vad cum se degradeaza si cum isi bat joc de ele... insa sa se mentioneze ca s-au vandut ca nu am fost in stare sa le mentinem.... Asa tara, asa carmaci! ne meritam soarta, pe care ne-am modelat-o cu stampila din mana noastra!

    RăspundețiȘtergere
  6. noi romani nu prea stim sa apreciem arta....ceea ce inseamna frumosul....si cand e sa pierdem ceva ce e al nostru dam din colt in colt....mediatizam ...statul se zbate sa recupereze nu stiu ce opera de arta...a lui nu stiu care ....dar de ce nu o apreciem acea opera de arta cand e a noastra...noi romani suntem niste puslamale...

    RăspundețiȘtergere
  7. @Mita..... asta e din cauza educatiei!!!! si a culturii... pana nu se schimba modul de a gandi... tot asa va fi Romania!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. @Smiley tgv "penisuri in erectie"... asta e pe primul loc.... in agenda lor!!... sau au (aruncat)pierdut agenda unde aveau scris ceea ce trebuie facut cu adevarat!!

    RăspundețiȘtergere
  9. @gctinvalentin Pai trebe sa vina intotdeauna careva strain sa ne arate ca avem ceva frumos.... noi nu vedem!!!...

    RăspundețiȘtergere
  10. romanul si-a pierdut interesul catre oamenii valarosi - ex. Brancuri, si si-au indreptat privirile flamande catre Florin Salam ori Guta!
    Aia, tata care are banu'!
    Pacat!

    RăspundețiȘtergere
  11. @Orry DA... barem daca era numa salam.. de vara .. da asa...nu au scuze!!!.. :)

    RăspundețiȘtergere
  12. @Napocel ar trebui facuta o lista!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Asa arata operele din piatra acum:
    http://www.gorjnews.ro/slider/povara-brancusi-ansamblul-de-la-targu-jiu-pe-mana-a-doi-iresponsabili-carciumaru-si-buliga.html

    RăspundețiȘtergere

Ce imi povestesti?