luni, 20 aprilie 2020

corona

Dacă tot e Paștele și mai am o jumătate de zi ... liberă, mă gândeam să scriu și eu despre noutatea anului 2020 : Covid 19 .
Sau mai bine zis, cum văd eu acest inamic al omului. În primul rând aș schimba denumirea: morona virus. De ce? păi pentru că nu cred în pandemia creată de el. Muncesc în centrul Londrei , lângă un spital și o stație de tren (30000 de persoane care intră și ies ...zilnic).Suntem peste 100 de muncitori in șantier, care folosesc  cele mai aglomerate mijloace de transport în comun. Toate națiile din toate colțurile Londrei. Știți de ce a amânat Boris intrarea în carantină? Știa că e vrăjeală dar nu a vrut să strice alte planuri mai "mărețe". Se știe că dacă în Anglia se închid șantierele pentru o lună/două, economia lor se duce pe pluă. Clienții sau contractorii au închis de frică, nu pentru că așa a spus Boris. Șantierul meu a rămas deschis și multe altele au redeschis după o săptămână de carantină. De ce?
Din cei 100 de muncitori, nimeni nu a auzit sau cunoscut cazuri de corona virus. De ce? Poate suntem noi mai imuni decât ceilalți? Nimeni nu a stat acasă nici macar o zi, cu scuza că ar putea avea virusul lu' pește. Fără măști, mănuși sau dezinfectant... vai mama noastră .
Ba chiar ne-au spus că dacă vrem, ei pot plăti serviciile uber pentru noi, ca să nu mergem cu metrourile. Și de curios ce sunt, mereu întreb șoferii dacă au auzit de cazuri de corona virus. Ghici ce ? e totul o magie. Pariu că nimeni niciodată nu o să știe cine sunt victimele acestui covid 19, și că în ultimele 3 luni au dispărut toate celelalte cazuri de deces : moarte naturală, cancer, pulmonita, tbc, boli de inimă, diabet, accidente rutiere, înec, electrocutare, incendii, crime și sinucideri.
Plus, pe site-ul guvernativ britanic, rezultă că anual mor cam jumătate de milion de persoane; între 40000 și 60000 lunar. Vorba ăluia " v-ați panicat de-ampulea, câinele nu mănâncă broaște ", sau în cazul ăsta, virusul... are și el prestanța lui.
Mai degrabă cred în teorii conspirative, care sunt mai reale decât victimele virusului. Când e prea multă stare de bine în lume, mai fac câte un război... 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce imi povestesti?