joi, 13 ianuarie 2011

Ce nu inteleg


intotdeauna mi-au placut povestile, dar nu sa le citesc eu, ci doar sa le ascult.
Mi-au mai placut filmele alea americane in care viata e perfecta; unde toti is fericiti pana la unghiile picioarelor.
Poate de asta nu-i suport..!? =)) Ma vedeam bine in filmele alea... cam visam cu ochii deschisi.... la o viata de film.
Poate daca ma nasteam cu 20 de ani mai devreme.... si in alt continent, aveam parte de stilul ala de viata(perfecta) :D
Imi placeau filmele alea romantice. Adica nu, mint, nu imi placeau... ca inca imi plac ;)).

Stateam si eu si ma gandeam.... si parca plangeam de ras =)) deci sa luam  primul exemplu... craciunul americanilor.
in filmele americane vedem doar ... brazi naturali, cadouri multe(sub brad),si cea mai importanta:
cina craciunului( care de altfel se face si in italia),unde se strange toata familia(intre 4 si 60 de persoane) si se manca o tona de chestii bune,etc.
In romania ... ce se face? nimic. e tocmai pe dos! .... de ce sa chemi toate neamurile..... ca sa faca atata deranj? in plus... sigur nu le e pe plac cina.
Deci... cina craciunului(in ro.) este: doua,trei felii (cat foaia de hatie...ca altfel e gretoasa)de slana; o jumate de mamaliga,mustar, hrean, 1 kg de branza,2-3 bucati de muschi afunat de porc,carnati pe gratar, cozonaci..... si alte chestii fara importanta.
Dupa cina asta... ce face omul nostru? da drumul la televizor,si se uita la filmele americane in care ei fac cina(cea de taina),cu cei 40 de mucenici(el familion).
Am observat ca romanul nostru asa se drege de craciun, se uita la mesele imbelsugate din filmele made in USA... si ii trece poftele!
Ma gandeam cam ce ar zice un american, daca in seara de craciun s-ar uita la un film romanesc in care romanul manca toate chestile alea neimportante, si se oftica de ceea ce vede in filmele americane =)).

alt exemplu ar fi viata de zi cu zi...(mai ales dimineata)
Deci... (in film) vezi ca ii suna ceasul... scoate mana de sub patura... si il tranteste! In schimb nu stiati ca nevastasa e deja in bucatarie si ii pregateste cafeaua.
Atunci, cafeaua ( sau nevasta) este in rolul principal( timp de 3 secunde) timp in care el.... poate sa se imbrace,incalte, spele pe dinti,sa se pieptane, sa se dea cu gel, sa calce camasa( in picioare,ca nu gaseste fierul de calcat; cine stie unde l-a ascuns nevastasa...),sa se dea cu parfum, etc.
 Deja am ramas prost cand mi-am dat seama de asta! Pentru ca mie imi trebuiesc 3 minute numai sa fac pipi. Da, e adevarat ca cand cobori din pat.... in 2 secunte zbori direct la baie( ar fi de vina bomba cu ceas.... si mai ales presiunea); cred ca daca ai bucataria mai aproape faci in chiuveta! Deci ,ziceam ca mie imi ia cam 3 minute doar pentu schimbul de apa... problema ar fi ca nu prea gasesc pozitia necesara, decat daca stau cu capul in jos... ca liliacul ( barbatii stiu de ce ).
De restul nu mai zic.... ca ma depaseste magia!
Altceva ce nu am inteles... e trezirea! cum e posibil .... ca ei is mereu ca "noi" cand se trezesc? unele sunt deja pieptanate si machiate. Nu imi dau seama, pt ca eu  dimineata is botit tot, am fata imprastiata pe toata perna;
de zici ca am dormit pe racheta de tenis... is numai dungi si dungulite!

Alte exemple... data aviatoare ...

12 comentarii:

  1. Ehe... românii de rând nu îşi permit (mai ales în vremurile astea de dictatură băsesciană) să mai facă cine ştie ce pregăteală de sărbători. Aşa că pun şi ei pe masă ceea ce pot... Ai pretenţii de la un stat în care, mai nou (nu ştiu dacă ai aflat), guvernul obligă şi persoanele fără niciun venit să plătească asigurarea pentru sănătate? Şi paradoxul este că dacă ne îmbolnăvim şi mergem la medicul de familie, trebuie să plătim consultaţia, ce să mai zic de spitale, unde trebuie să cumpărăm absolut tot ceea ce trebuia să fie gratis (pentru că avem asigurare, nu?).
    Cealaltă categorie de români, cei de bani gata, şi-au petrecut Crăciunul în cluburi. :|
    Cei care se descurcă totuşi bine, au mintea mai închisă, axată, să zic, pe tradiţie. Nu sunt receptivi la nou, preferă să facă "aşa cum s-a pomenit".

    Cât despre dimineaţă... nu ştii că ăştia din filme au contracte cu anumite firme de cosmetice? ;))
    Trebuie să fie tot timpul aranjaţi, altfel le strică imaginea. Şi filmul ăla ţine şi el 2-3 ore, doar nu vrei să arate exact cum şi ce se întâmplă în fiecare minut, arată şi ei mai pe scurt.

    În rest... aş vrea să văd cât eşti de ciufulit dimineaţa... :X:X:X:X:X:-*:-*:-*:-*

    RăspundețiȘtergere
  2. @Iubita mea
    Pai ele se cosmeticesc in somn? sau cum? :))
    ... cam asa sunt dimineata ;)):*:*:*:*:*:X:X:X:X:X
    http://www.super-bancuri.ro/images/upload/poza-ciufulit-1450.jpg

    RăspundețiȘtergere
  3. Fii serios că zâmbetul ăla larg american al familiei perfecte culminează mereu cu o poveste de groază:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Iubitule, cosmeticele se folosesc după cum spune regizorul. :P

    RăspundețiȘtergere
  5. In primul rand, ma simt ofensata. Cum adica romanul pun pe masa chestii fara importanta? Se pun sarmale, piftie, friptura, cozonac, prajituri, salate. Iar mamaliga insotita de sarmale si ardei iute este chiar incantatoare pentru papilele mele gustative. Sper ca intelegi. N-as vrea ca la cina de Craciun sa mananc caviar sau fructe de mare. Alea le mananc la restaurant, daca am pofta. Sa nu mai zici ca acestea sunt chestii fara importanta pentru ca nu-mi pot inchipui cam ce-ar conta, dupa parerea ta, si cam ce mananci tu asa de simandicos, de-ti "miros" astea.

    Cat priveste papusa care se trezeste dimineata gata machiata..., crede-ma ca este si-o chestie de igiena. Rezulta ca-i tampita sa creada c-o sa ramana vesnic frumoasa cu tone de machiaj, fara demachiere, seara. Dar acestea sunt in film. In viata reala nu-ti prea permiti luxuri d'astea pentru ca te trezesti la 28 de ani ca arati ca la 40.

    Sa ne concentram pe traditii si obiceiuri nu-i ceva rau ci ne pastreaza mai umani si mai legati de pamant si natura care-s primordiale, dupa parerea mea.

    :) Craciun fericit! :P

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca vedetele ar aparea nemachiate dimineata, la pranz sau in orice alt momement al zilei,atunci am asista la un film de groaza, nu la o comedie romantica. :( :P
    http://www.askmen.ro/Vedete_nemachiate_frumoase_si_bestii-a524.html
    :D :(

    RăspundețiȘtergere
  7. @Iulia Mihai apai cred ca ai dreptate ... filme cu bau-bau =))

    RăspundețiȘtergere
  8. @iubita mea... am sa ma fac regizor... dar pe dos! am sa zic cand sa nu te cosmeticesti ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. @QED de ce ofensata? pai vroiam sa zic ca nu-s multumiti cu ce au :))
    eu mi-s destulde traditionalist :D .... si imi place tot ce e natural

    RăspundețiȘtergere
  10. @Nice :)) clar.... nu mai vreau sa ma gandesc .... mai ales ca mie nu imi plac filmele de groaza ...

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna ziua, as dori sa stiu daca sunteti interesat de un schimb de link cu magazinul nostru. Avem o pagina speciala de parteneri. Ne puteti scrie pe adresa copiaza[at]marincristian.ro daca va intereseaza.
    [at]=@

    RăspundețiȘtergere
  12. @Iubitu': Cine a zis că mă fac actriţă? :-w

    RăspundețiȘtergere

Ce imi povestesti?