marți, 23 februarie 2010

Eu si pescuitul....

Azi vreau  sa vorbesc despre mine...şi despre legăturile mele "spirituale" cu apa...sau mai bine zis cu pescuitul.(pentru că tot mi/a amintit Theodora ..de rac ,,,,,,,,,şi peşte)
Mă pot lăuda cu un record..şi nu acela de a fi prins cel mai mare peşte,sau de a fi prins cel mai mult peşte ;ci de a fi cel mai tânăr "pescar": de ce?? simplu ..eu pescuiam deja ..când era mama insărcinată cu mine! :)  deci eu deja ştiam să pescuiesc inainte de a mă naste!..
Tata mă lua cu el la pescuit ..de când aveam 9 luni... , Mi-a dat undiţa in mână ..cam pe la 6 ani.... chiar atunci am prins primul meu peşte!!! aşanumita "reginuţă", ăla a fost inceputul pasiunii mele!
De atunci  mi-a intrat in sânge pescuitul.Nu am pierdut niciodată ocazia de a merge la pescuit cu tata şi alţi prieteni de-ai lui..(imi amintesc in special de unu... mare pescar :) GIGI BRICEAG  sau direct  GIGI BRICI..şi el nebun ca tata ..că işi lua fata după el... fată de vârsta mea!! ) Am fost la pescuit in multe locuri..Doaga,Bilieşti,pe Siret.. (astea mi le amintesc eu ... :)  ) Dar marea dezlănţuire a pasiunii mele ..... sa ântâmpla când ne-am mutat la ţară...acolo am studiat şi practicat aproape toate tehnicile de pescuit...   Eram pescar full-time!!..Aveam in spatele casei...aşazisa "gârlă"..ce o foloseau ţăranii la irigarea grădinilor...  Găsisem un nou paradis.. şi când zic paradis.. vreau să zic paradis ,nu doar un cuvânt!! ce e ăla??  mo vă explic!! :)
Imaginaţiva.. o gârlă ,  pe partea dreaptă ..casele oamenilor şi respectivele curţi... Pe malul apei..sălcii (eu aveam una mare ...cu trunchiul cât trei oameni la un loc!! era bătrână şi avea  o scorbură..de puteam să mă ascund in ea) pletoase.... ce mângâiau apa limpede şi liniştita. O apă curgătoare  atât de limpede că chiar dacă era adâncă 1 metru ..puteam vedea  pietrele şi anumite specii de animale mici acvatice!!
 Pe partea stângă a apei erau grădinile oamenilor... unde puteam fura un bostan(pentru felinar), un păpuşoi  in lapte..şi alte măruntaie.... :)
Iar pe apă....puteai vedea toată ziua trecând la deal şi la vale..."stânele" de rate şi gâşte!! Ce frumos ..când le vedeam stând cu capul pe fundul apei cautând peştişori sau alte rădăcini..... şi se vedeau doar cozile ..la suprafaţă... ;de multe ori se intreceau.... care innoată mai mult pe sub apă ; de intrau aici ... şi ieşeau de sub apă ..doi metri mai la vale.... Acolo  am inceput eu să practic pescuitul intens..   prindeam peşte şi pe gârlă ; erau mari.. cât un deget :) dar âi pescuiam. Toată ziua eram pe gârlă .. cu baţu-n mână .. când la deal şi când la vale. Făceam undiţe şi linii din orice; foloseam bolduri in loc de ace de pescuit..( că acele le pierdeam mereu.. rămâneau agăţate pe fund!) ; in loc de plumb .. legam piuliţe de 3 ; iar ca plute..foloseam vârfuri de ciocani(adică planta de porumb).. le dădeam cu ojă să pară ca alea ce le cumperi la magazin ,şi in loc de inel la plută..foloseam o bucată de sârmă de cupru.. ..Ce ca zic... sunt inventiv :) ,
In plus.. la un km in fundul grădinilor  trecea Putna!!  Asta era important, că mă duceam de trei ori pe săptămână; mă sculam la 5 dimineaţa... că eram obligat să fiu acasă la ora 12 la masă;şi âi sculam pe ai mei.. să âi anunţ că am plecat...cam ăsta era discursul :
-mămica ... vezi ca eu am plecat!
-unde te duci mă ghiaure
-mă duc la pescuit ,pe Putna
-da ce-ţi trebe peşte mă bolnavule... că ai de mâncare
-treaba mea ce-mi trebe.... asară ai zis că mă laşi... şi mă duc..
-stai mă bagabontule acasă şi te culcă ... un te duci.. că o mai fi şi apa  mare şi te inneci.. in gura mătii de drac..
 -las' că nu-i mare apa .. mi-a zis ăsta a lu' ciordeală că e apa mică.. deja o săcat un crac.. cica nu e nici până la genunchi
-la ora 12 aici să te găsesc ..că de nu, nu mai pupi degrabă.. nu stai sa mori de foame... p'acolo
-da.... şi dus am fost...

am pescuit ..cu orice naţie de momeli... lăcuste,cireşe..şi alte prostii de genu' ăsta!  (oare ..la femei sunt valabile?? sau imi trebuie altfel de momeli??? ) :)
 am pescuit aproape toate tipurile de peşte de apă dulce... (chiar şi raci!! şi o broască ţestoasă)

Pescuitul  este 30 % din viaţa mea....singura ocupaţie care mă calmează  (după muzică)  Am foarte multă răbdare.. Dacă  acum ar trebui să aleg intre o partidă de pescuit  si o partidă de ..sex   ... cred că aş alege pescuitul!!!  :) :) :)


Da Pictures

22 de comentarii:

  1. "... intre o partida de pescuit si o partida de... sex...cred ca as alege pescuitul!!!" - zici tu.

    Da Costele, dar numai cu pescuitul, ramai fara mostenitori - zic eu!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Nea Costache :) ...daca "acum" as alege o partida de sex....am o mare problema!! nu am cu cine!!!.. in plus..se stie ca noaptea nu se pescuieste!!! se face orice altceva....cum ar fi: sa vezi un film porno... sa asculti o muzica buna!!! sau sa faci... un vis frumos!! :) :) mostenitorii.. am eu timp sa ii fac...peste vreo 20 de ani!!! :) :) :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Peste 20 de ani? Vrei sa-ti zica copii bunicule?
    Si-apoi, se pescuieste de minune si noaptea! Somnu', noaptea trage cel mai bine (nu ala nani-nani, ala cu mustati!)!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Nea Costache ..apai.. inca nu-s pregatit sa pescuiesc somnu'cu mustati.. noaptea...Inca nu am avut ocazia... dar cand se intampla... esti primul care afla!!!..
    Cat despre mostenitori...ce-o fi o fi.... nu vreau sa ma gandesc .. ca ma ia plansu' ..Cu toate cate se aud si se vad... e greu sa te gandesti ..la mostenitori!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. http://andra-enculescu.blogspot.com
    incearca sa citesti ce scrie fata asta si are 17 ani,noi suntem niste menestreli eleganti!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mai Costele, cand vad poza asta cu lacul, asa ma ard calcaiele sa fug la un pescuit...
    Stiu ca-i cam greu cu toate problemele din ziua de azi sa te mai gandesti si la casatorie, totusi, odata, si-odata, trebuie sa rupi pisica-n doua! Nici o grija ca si eu am un baiat care nu voia sa se-nsoare. Pana la urma, a facut-o la 31 de ani iar peste doua-trei luni, astept sa ma faca bunic! Asa ca e timp si la tine. Ce varsta ai?

    RăspundețiȘtergere
  7. @Brankardierul Da e tare gagica.. numa' buna pentru noul dex!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. @Nea Costache Te pune pe jar lacul meu aa?? aici am fost Duminica la pescuit de pastrav!!!..Bunic.... e bine... sanatosi sa-ti fie ..si nepotii matale ... si matale ,sa poti sa-i cresti!!!!!!!!...Tot cam pe la 30 .. ma gandeam si eu..... acu am 23 ..... deci mai am....

    RăspundețiȘtergere
  9. @Filip e si asta un fel de pescuit... numa ca e mai pericolos!!!Ca ai ocazia sa te traga pestele in balta!!! si nu mai iesi degraba!!

    RăspundețiȘtergere
  10. da... frumos la pescuit. bunicul mesu este foarte pasionat. dar eu am invatat sa pescuiesc la un fost gagic... si cand am devenit mai buna decat el, sau, pur si simple aveam mai multa bafta, s-a supart si nu mai m-a luat cu el... n-am mai pescuit de ceva ani... poate o sa incerc la vara iar..

    RăspundețiȘtergere
  11. @Filip.... pai de te trage peshtoaica la fund... sar putea sa te inneci... vezi tu dupa.... cum e! :) :)

    RăspundețiȘtergere
  12. @clo... vazi ce inseamna.... elevul bate profesoru' ..dar ramane si corigent!! :) :)
    pai de asta eu nu cred ca am sa o duc pe a mea la pescuit...... si de o duc .. nu ii dau batul in mana! :) ca nu-s nebun....

    RăspundețiȘtergere
  13. pai normal...ori ii dai batu` ori pescuiesti...

    RăspundețiȘtergere
  14. lasati baietu' cu insuratoarea!

    RăspundețiȘtergere
  15. @Filip problema e ca eu pescuiesc cu trei betze!!... mai bine sa o las acasa.... ca sa nu risc!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. @brankardierul noroc ca tine cineva cu mine... ca de nu .. ma obligau .. sa ma insor,,,

    RăspundețiȘtergere
  17. de ce nu va inscrieti in ,,reteaua literara``peste 4000 de scriitori,poeti,critici literari.
    mie imi place mult cum scrieti.
    cu respect

    RăspundețiȘtergere
  18. @sorin andreica sunt deja inscris in reteaua literara!!!!! http://reteaualiterara.ning.com/profile/BlackAngelCostel

    RăspundețiȘtergere
  19. Multi innainte, ai tot timpul! Pana atunci, traieste-ti viata si realizeaza-te cum consideri ca-i mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  20. @Nea Costache multumesc!! incerc si eu... dupa posibilitati!!!

    RăspundețiȘtergere

Ce imi povestesti?