vineri, 22 octombrie 2010

Filozofez...

Ca sa devin filozof... am nevoie de multe intrebari si raspunsuri. Sa zicem ca intrebari am destule, si de multe ori gasesc si raspunsul la acele intrebari. Eee acu is in impas; si cred ca as avea nevoie de o mana de ajutor.
Adica... am intrebarea, si am doua variante de raspuns. fiecare varianta are o parte pozitiva... sau poate negativa. Deci.. eu mereu am avut un dubiu si nu stiu ce varianta sa aleg. Intrebarea e:  daca cineva sau ceva se dovedeste a fi ceva sau cineva diferit de ceea ce pare.. sau ce vrea sa para;ce faci? te faci ca ploua? sau ii zici ceea ce vezi(sau crezi) ca este?  Te faci ca ploua.... si ramai cu curiozitatea(dorinta) asta care te roade, sau  risti sa gresesti zicandu-i chestia care te macina?
Cum ziceam... amandoua variante pot fi negative. Recunosc ca deja am incercat varianta a doua... si i-am zis ce cred ca este..... dar am riscat!  si am facut prostia cat casa.... pentru ca  nu era asa cum credeam( deci a fost o eroare.) In cazul asta, trebuia sa ma fac ca ploua.  Imi pare rau ca am facut-o(ca intotdeauna... stiind ca daca o fac o sa imi para rau). Oare de ce am facut-o?
 Mai e o chestie... legata de sensul adevarului . Adevarul propriu. De ce simtim nevoia sa ii spunem ceea ce vedem noi?Adica... pot zice"Am impresia ca  nu e asa cum zici ca e, si iti zic parerea mea si ceea ce cred eu ca este" Intr-un anumit sens, asta ar fi si sinceritatea  fata de persoana respectiva!  Ce e mai important? sa fii sincer cu persoana respectiva(si sa risti tot; amicitie,prietenie,relatie)? sau sa te faci ca ploua... ca nu se intampla nimic.....si sa continui in acele dubii si aparente?

12 comentarii:

  1. să spui, să întrebi (părerea mea); nu de alta, da' pân' la urmă tot se află. şi cu cât se află mai târziu, cu atât e mai nasol:(

    RăspundețiȘtergere
  2. Din experienta proprie, cel mai bine e sa te faci ca ploua. Oricum, cum o dai, tot rau e si fiecare intelege ce vrea si cum poate, si niciodata ceea ce ai vrut tu sa zici. Asta in cazul in care are chef si te asculta...Nu, nu e bine sa risti tot...asta tot din experienta proprie iti spun.Am fost sincera. :P :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @Camelia Bucur cred ca nu ai inteles intrebarea...
    deci... ca afla acum sau mai tariu.. e tot una. poate sa fie indiferent; eu vroiam sa stiu daca e bine sa ii zic ce cred ... sau nu! e probabil ca pe ea nici nu o intereseaza ce am eu de zis...Problema e ca ma roade pe mine chestia asta.... :D

    RăspundețiȘtergere
  4. @Nice Hmmm stiu; de asta pana acum m-am facut ca ploua... dar stii cum e; la un moment dat iti vin niste intrebari... la care nu poti avea un raspuns decat intreband persoana in cauza ...
    De multe ori, poate sa ma ajute zicand ce am de zis(adica ... daca tot nu castigi nimic...in orice caz risti si pierzi;macar stiu ca am fost sincer fata de ea si fata de mine....si stau cu inima impacata...si cu constiinta curata!)
    stii cum e... prefer sa fiu sincer; si daca tot e sa se termine, macar stiu ca sa terminat din cauza mea; si nu stau cu regrete sau curiozitati in legatura cu motivul .

    RăspundețiȘtergere
  5. Uneori e mai bine să stai deoparte şi să nu spui decât atunci când ţi se cere părerea, iar atunci să fii sincer. Pentru că e părerea ta, asta nu înseamnă că e corectă sau greşită, reprezintă doar un punct de vedere.

    Cât despre adevăr... dacă eşti sincer şi persoana aceea se supără din cauza asta, înseamnă că nu ştie pe ce se bazează o prietenie.

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, Black Angel, dar ramai doar cu atat, cu inima impacata. Daca ti se pare suficient, go for it. :D
    Eu nu ma mai risc. Mi-am invatat lectia.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa nu te faci ca ploua. Sa ploua mult cu adevar. E mai simplu, mai scurt, mai corect.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Zenna cand e vorba de sentimentele tale te asigur ... ca nu mai esti in stare sa stai deoparte ;)
    cat despre partea a doua ... ai dreptate;

    RăspundețiȘtergere
  9. @Nice... pai oricum am impresia ca tot cu atat raman.... si daca ma fac ca ploua; problema e ca ...nici nu stiu daca am de pierdut ceva sau nu; mai bine zis..... e posibil sa fi pierdut deja acel ceva.... fara sa stiu ; in cazul asta... ce pierd?
    Oricum.... sunt recunoscut pentru rabdarea mea (aproape)infinita, si o sa mai astept; o sa ma mai fac ca ploua.....sa vedem pana unde ajunge indiferenta .

    RăspundețiȘtergere
  10. Intre doi oameni care sunt prieteni, sinceritatea este la baza relatiei, comunicarea dintre cei doi facandu-i sa poata sa-si spuna sincer, deschis, fara teama, ganduri, pareri, temeri, etc.
    Chiar daca tu ai gresit gandind ceva despre acea persoana, nu ai gresit daca stiindu-va prieteni, intr-o maniera frumoasa, i-ai spus parerea ta, framantarea ta.
    Nu esti ghicitor si de aceea avem darul vorbirii, nu ca si necuvantatoarele, sa comunicam unii cu altii, sa lamurim probleme, sa ne spunem parerile, etc.
    In mod normal trebuia sa-ti spuna ca nu ai inteles corect, sa-si spuna punctul de vedere si sa mergeti mai departe.
    Este problema celeilalte persoane daca prefera pe cineva alaturi care sa o minta, sa se prefaca cum ca ploua.

    Sa ai o duminica frumoasa si linistita! :)

    RăspundețiȘtergere
  11. @QED stiu.... dar de multe ori nu am de ales.....si ma fac ca ploua :))

    RăspundețiȘtergere
  12. @ Gabriela Elena aici fiind vorba mai mult despre o posibila "relatie " de prietenie (cred). Stim cu totii ca fara sinceritate..... nu poate exista nimic; dar indiferenta de multe ori... e mai puternica decat sinceritatea
    o duminica frumoasa sa ai si tu!

    RăspundețiȘtergere

Ce imi povestesti?