luni, 15 noiembrie 2010

Aproape..

Ganduletz spunea intr-o postare mai veche.....
"Discutam nu de mult problema dragostei cu cineva și o modalitate de a te îndepărta de cineva pe care-l iubești , dar nu-ți împărtășește dragostea, spunea persoana respectivă, este să te gândești la el/ea și mai mult decât ai făcut-o până atunci , și efectiv vei ajunge să simți greață pentru acel om.
fiind într-un cerc de prieteni și discuția purtându-se între mai multe păreri , unii nu au fost de acord cu expresia aceasta. și motivau că atunci când te gândești și mai mult la acea persoană, ajunge să-ți fie și mai dragă și în nici un caz nu îți va provoca greață. alții, ce au experimentat greața, au confirmat ipoteza enunțată.
Cei ce nu erau de acord, probabil uitau un mic amănunt : persoana la care tu te gândești zi și noapte, NU are nici măcar o fracțiune de secundă vreun gând pentru tine. ca să nu mai vorbim de sentimente. poate că, ești chiar inexistent pentru ea. și-n cazul acesta, nu primești înapoi nimic. și… când ajungi să consumi un aliment și dimineața, și la prânz, și seara, câteva zile bune la rând, fiziologic, nu ajunge să-ți fie greață ? cam da, nu?
așa-i și cu dragostea pentru un om ce nu are ochi pentru tine. consumându-l zilnic, de cel puțin 3 ori pe zi, în scurt timp îți va provoca greață."

 Chiar daca postarea e destul de veche... si pe vremea aia vedeam situatia  intr-un alt mod; nu inseamna ca acum am sa schimb raspunsul .
 E adevarat ca "greata" e destul de exagerat, dar intr-o anumita percentuala... cam asa e!
"unii nu au fost de acord cu expresia aceasta. și motivau că atunci când te gândești și mai mult la acea persoană, ajunge să-ți fie și mai dragă și în nici un caz nu îți va provoca greață."
.... Asta e putin probabil! Fara sa mai zic ca ... dupa mine.. unul care indrageste din ce in ce mai mult o persoana caruia nu ii pasa de el...... pare sa fie mai degraba obsedat de persoana aia, decat indragostit! Deci cu cat te gandesti mai mult, cu atat te saturi mai repede de persoana respectiva( asta daca esti "normal").
Am observat ca de multe ori incercam sa ne provocam singuri "greata"...fata de persoana "iubita in zadar"; si ne autoconvingem  ca el/ea nu este chiar ceea ce vroia sa para( cu voie sau fara voie)
Multi dintre voi ati spune ca nu e adevarat.... ca voi nu puteti sa simtiti nimic "negativ" fata de persoana iubita... dar eu va spun ca sunteti mincinosi! mincinosi fata de voi! (asta daca nu sunteti obsedati de persoana respectiva... alegeti voi varianta) :))
 Recunosc , de putinele ori(2)... in care mi sa intamplat sa ma "indragostesc" (de persoana gresita); singurul mod de a "iesi din dragoste" a fost... sa incep sa "urasc" acea persoana! ( asta nu inseamna ca ma apucam sa jignesc,barfesc sau sa ii fac ceva rau persoanei respective) pur si simplu ma convingeam ca nu mai vreau sa intalnesc "iubirea" aia, ca  nu vreau sa mai am de-a face su ea,  ca e o persoana mincinoasa(si alte motive) La un moment dat persoana respectiva ajungea sa fie ..invizibila, sa nu mai conteze absolut nimic; aveam o indiferenta totala fata de persoana"indragita"(cu ceva timp in urma)! Pana la urma asta e cea mai buna terapie, si e si "dreapta"; pentru ca faci doar ce a facut si persoana respectiva: indiferenta( nu faci nimic rau). E bine ca dupa o terapie din asta.... se revine la "sentimente mai bune" cu cat mai repede,cu atat mai bine!
Conteaza si persoana de care te-ai indragostit..... daca a influentat in vre-un fel "dragostea" asta.
 Oare o face intentionat?

P.S. vorbesc doar prostii.....

6 comentarii:

  1. Binenteles ca conteaza persoana de care te indragostesti si eu sunt de parerea urmatoare: am niste principii, asa ca vreau ca persoana de care ma voi indragosti ca fie ....si bla bla bla, fiecare gandindu-se la cum ar vrea sa fie iubita lui, apoi....vazand ca a gasit o fata si indeplineste cat de cat nu neaparat acee principii, dar, d ex,. e frumoasa, e isteata, e harnica, e cuminte, e......s.a.m.d.,...lista poate continua, pai acum, da! merita sa ma indragostesc de ea..dar pana atunci? cum m-as indragosti cand nu stiu nimic despre ea sau daca stiu, stiu ca e mincinoasa sau..etc, dar tot ma indragostesc!!!???!!!>....asta nu prea inteleg!!!!

    Oricum, eu prefer varinata pe care ai zis-o tu....am inceput sa urasc, dar nu sa urasc in asa fekl incat sa vb. urat, si mai bine zis sa ignor decat urasc.....neatacand persoana respectiva ci acand-o invizibila!!..da! asa da!! dar ca sa ti se faca greata de persoana pe care odata ai iubit-o .....e cam dur..parerea mea!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Se poate să ajungi să fii şi dezgustat de persoana pe care ai iubit-o, mie cel puţin mi s-a întâmplat şi chiar nu mă aşteptam. Comportamentul lui imposibil, faptul că mă hărţuia, gelozia şi că niciodată nu-i convenea nimic la mine şi încerca să mă schimbe în funcţie de cum dorea el, m-au făcut să-mi iau lumea în cap şi să-mi caut liniştea departe de el. Şi a fost mai bine asa.

    Aşa sunt unii, de multe ori nu vedem pentru că nu vrem să vedem pe cine punem ochii, nu degeaba se spune că dragostea e oarbă, le vedem doar părţile bune şi ignorăm pe cele rele, iar când se manifestă şi acelea, ne lovim cu capul de zid.

    Sunt atât de rare cazurile în care cei doi ştiu să lase fiecare de la el, să se accepte şi să încerce să îşi îndrepte anumite lucruri în ceea ce priveşte comportamentul, personalitatea... anumite lucruri nu se schimbă, dar pot fi retuşate. Şi aşa ceva se întâlneşte mai mult la persoanele trecute prin viaţă, care au o anumită maturitate.

    Cred că ăsta a fost cel mai lung comentariu pe care l-am lăsat cuiva. :))

    RăspundețiȘtergere
  3. @Iulia Senacico da, dar de multe ori se mai intampla sa te "indragostesti" de anumita persoana si fara sa o cunosti in totalitate :))
    Apropo, de cand tu poti comanda sentimentele tale? pe Doamne Doamne...nu il cunosti, nu l-ai vazut niciodata, nu stii cum e...nici nu stii daca exista ; atunci de ce il iubesti? ( vezi ca te cam contrazici? :D )
    Ar fi simplu sa iubesti doar ce vrei tu.... si sa fie asa cum zici! Dar de multe ori se intampla sa simti ceva pentru o anumita persoana.. fara sa vrei tu, si atunci cum explici?
    Cum ziceam... de multe ori ne procuram singuri "greata" fata de persoana respectiva.. pentru ca e unicul mod de a opri suferinta!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Zenna :( sa zicem ca cazul tau e un pic (mai mult) diferit intrucat se presupune ca si el "simtea" ceva pentru tine,nu numai tu pentru el. Deci la tine se poate numi direct "detestare" :D
    Da .. e oarba; ferestete de ea.. ca te loveste ca trenul =)) Atata timp cat dragostea e de ambele parti e bine, dar daca cumva intr-o parte se schimba definitia dragostei in "altceva" atunci e o problema
    Iti dai seama ce onoare ;) :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu cred in ipoteza enuntata de tine. Nu ti se face greata de cineva doar pentru ca te gandesti prea mult la acea persoana. Dar poti simti sila si dispret daca acea persoana te maltrateaza psihic, te jigneste, te alunga, te discrediteaza in ochii celorlalti, inventeaza lucruri care nu au niciun fundament real. Daca se poarta frumos, dar te tine oarecum la distanta, nu ai cum sa te saturi de ea.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Nice cat poti iubi o persoana care te tine la distanta... si careia ii esti indiferenta? decat sa fii obsedat ani de zile de o persoana ... mai bine sa o urasti o saptamana... pana cand incepe sa iti fie indiferenta!

    RăspundețiȘtergere

Ce imi povestesti?