marți, 3 decembrie 2013

1 decembrie?(articol cu draci)

Ieri cica a fost 1 decembrie. si ce-i cu asta? parade militare,chestii... Esti roman, e tara ta, tre sa fii patriot. Ai lasa-ma!Si multi sunt, la fel de patrioti cum sunt credincioase babele care se duc la biserica de ochii lumii,dar care  barfesc  cu o voce mai puternica decat a popii. Romania nu merita patriotism, adica isi merita doar patriotismul asta fals de care dau dovada patriotii.Eu nu-s patriot,pt ca nu am motive, nu gasesc nimic in romania,care sa ma faca sa zic "bah,asta imi place la tara asta,deci merita sa o respect macar pt asta". Ba zic, romania ar fi o tara frumoasa,daca nu ar fi locuita. E o tara care pluteste cu ajutorul altor tari. Nu avem economie, nu producem nimic.
Avem scoli,licee,facultati, dar predomina prostia, avem cultura, dar incultura e "la maxim" si i se face multa publicitate.
Avem "medicina" asa de avansata, ca vin studenti din alte continente ca sa o invete, dar apoi se duc dracu in alte continente ca sa o practice.... cu mult succes.Ba chiar si aia 20 de romani care invata,  medicina ,pleaca pe unde vad cu ochii.
Avem spitale,daaa, avem, nu stiati? fermele alea cu mai multe etaje, unde e o cruce rosie desenata pe gard. Alea sunt numite spitale(decizie europeana). Nici ferme de porci nu le pot numi, ca supar porcul.

Avem multe sectoare, in care romania ar putea fi invidiata, multe creiere luminoase;dar tot cei de afara ii acapareaza,si se fudulesc cu ei.
Avem,frate. avem multe universitati, de unde ies  diplomati care nu au inteles o sula din cei 5 ani petrecuti acolo, dar care au avut "bunavointa" sa cumpere o panarama de diploma, care sa va arate ca-s destepti. Avem elevi binevoitori,capabili, care merita, dar care au noroc de profesori, cadre(si alte idiotenii) care asteapta sa primeasca miile de euro,bacsis, ca au fost prezenti la ora(daca au fost,si nu erau prea plictisiti sa predea).
Avem clase politice care se intrec: cine fura mai mult,si mai in vazul lumii.Oricum nimeni nu poate face nimic
Avem agricultura, pfoaaaa, da avem nu gluma. mai nou in romania se planteaza pir,iarba grasa,ciulini,susai,palamida,pietris,copaci nefructiferi,si o noua specie de vita de vie, "parloaga".

Avem fabrici si uzine,care-s de rugina pline. Adica,scuzati, am gresit  rima.
Nu avem,ci am avut, dar la fier vechi le-au vandut
 Avem paduri mari, daaa, si se planteaza mereu. o noua specie de copac puteti vedea in romania, e cam de juma' de metru. Padure de cioate, cum o chema bunicul.
Avem manele la maxim. sa moara ma-ta daca nu avem.
Avem si ceva bun. Avem  oameni care se ocupa cu reciclacea metalelor. Serios; daca acum 17 ani,eu mergeam pe drum de tara, si vedeam peste tot sarme,cuie ,aluminiu, cupru,chestii... acum e o amintire care ma face sa plang.Nu mai gasesti un capat de sarma sa iti pui la pantalon daca se rupe nasturele. Mo tre' sa furi din nush ce gard, si sa te injure proprietarul.Tin minte ca pe vremea aia, cand ma duceam cu bunicul pe undeva, la intoarcere venea cu un buzunar de suruburi,piulite,saibe toate gasite pe drum. Acum,daca lasi jos o galeata de tabla, si pleci 2 minute,nu o mai gasesti. Toata lumea aduna tot,de foame. Si 5 bani daca face toata ziua( din fierul furat de la vecini) tot e bun.
Avem pensionari,viitori morti de foame, ca eu nu o numesc pensie
Cel mai important...avem TAXE mari,prosti care le platesc,si destepti care le fura.Asta avem din belsug.Unii ar zice: bai, voi astia care plecati in alte tari la munca, e vina voastra, ca pleaca forta de munca, taxe nema, pensii nema.. voi sunteti de vina.Apoi, ce ai fi vrut sa fac nene,in romania? sa fur, sa ma duc cu ziua? pe 10 lei care nu imi ajung nici de mancare?Sa ma angajez unde?  la o societate straina care face miliarde pe spinarea romaniei? care imi da salariul minim pe economie? sa platesc taxe pt  ei? pentru drumuri pline de cratere? pentru pensii inexistente? sau pt buzunarele unora?
Sa-mi fac propria afacere? nu ar fi rau, dar nu are tata miliarde sa-mi dea. Si nu imi baga faza cu ajutoarele europene, ca stim cu totii ca e  vrajeala. Tre' sa dai mai mult decat iei ( asta daca ai banii cu care sa incepi afacerea...).Daca nu te deranjeaza,as prefera sa fac ce cred eu ca e bine pt mine.
Suntem satra europei, umblam cu sacosa in spate in cautare de o viata normala... in alte tari. Unii cica," e bine cu romanii plecati afara, ca ne aduc valuta"pe care o pierdeti cumparand de la straini... produsele.
Avem o clasa politica tare buna. care nu investeste in romania. ba din contra investeste in societati straine.Cica "atragem marii investitori in romania" sa faca ce? sa scoata aur,argint,gaze, si sa le vanda celui cu bani multi? pai asa ce castiga romania? o sula! deci banii aia multi se duc tot la firmele alea straine? de ce sa ia romania 100% cand poate sa ia doar 20% ....taxe?+ cateva miliarde celui de sus.
 Avem jandarmi care sunt platiti din taxele "prostilor",ca sa ii ciomageasca tot pe prosti.
Avem televiziuni, care promoveaza prostia si parasutismul, vanzatori de gogosi cu smoala.
O avem pe mamaia, de 70 de ani, care nu are pensie, dar care are 3 gaini,si o brazda de ceapa, si care nu are bani de ulei,paine si sare, pt ca  nu-si mai poate vinde alea 2 oua la taraba fara o autorizatie.
Avem o mare lipsa de educatie.De la parinti care nu au timp sa-si educe copiii(din cauza nevoii de bani) pana la parinti care nu au interesul sa-si educe copiii
Ce zic eu? avem noi multe, mai ales nevoi, avem nevoi, o droaie.Avem nevoie de o invazie extraterestra,de potopul lui Goe,de Momaie,de Captain Planet,de vanatorul din scufita rosie,de Sam, Dean si Castiel,de Giorgio Tsoukalos,de iapa lui Terente, de Samanta,Rambo,Piedone,Brus Li,de red bull, de James Blond,Hancock,frumoasa din padurea drogata,de calul maxibus,de tricicleta lu' Pinocchio,de o guma orbit(fara zahar,ca dauneaza la ficat),un cui,de omul de tinichea,de motanul Danila,de Homer Serif,de sponge Bob, de Blade, de Dumbo, de mikidutza,3 kg de becuri,un tirnacop,o cana cu "stai calm ca te ia dracii",o cisterna de Denim,o scandura din gard,o tigla pt acoperis,sapun Duru,2 rulmenti 6206..... mai ziceti si voi ca eu m-am zapacit:))))

Sigur nu sunteti extraterestri?

3 comentarii:

  1. Eu i-aş aduce înapoi pe Dexter şi pe Ţepeş.

    RăspundețiȘtergere
  2. Gresit, total gresit!
    PATRIOTISMUL (ADN-ul) este una, SISTEMUL este alta.
    ADN(telegrafic):Burebista, Decebal si Traian; “Ducele Ramunch din tara Valahilor/Cu sapte sute de luptatori alearga in întampinarea ei/Ca pasarile salbatice, ii vedeai galopand”; Anton Pann, Andrei Muresan, Gheorghe Ucenescu; Razboaiele si Revolutiile

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma inspir din certurile cu unii patrioți... Sistemul, și ceea ce el creează, este motivul lipsei de patriotism. Oricum, în blog am scris multe prostii, iar asta intra în categoria prostiilor :))

    RăspundețiȘtergere

Ce imi povestesti?