duminică, 1 august 2010

Doamne Doamne number 2

Cu doua postari in urma
QED spunea...
Nu stiu eu bine religie, dar imi amintesc ca Doamne Doamne a creat doar doi oameni, n-a inghesuit prea multi, plus ca, daca era dupa el, ramaneau doar aceia. Asa ca ..., ma gandesc ca nu poate fi vorba despre zgarcenie. Ci despre egoism. "
 De data asta vreau sa caut alta lamurire! Deci.. din cele citite in biblie, geneza,maioneza... sau ce o fi; reiese ca in mijlocul gradinii Eden, era un copac, de care nu trebuia sa se atinga cei doi . Copacul cunostintei(binelui si raului); iar berbecul ala de sarpe, a convins-o pe Eva ca daca manca marul ala, o sa devina un fel de Dumnezeu, si o sa cunoasca tot ce e bine, si ce e rau.  In afara de faptul ca Eva (fiind femeie, nu i-a ajuns sa isi vada de treaba ei, si a vrut sa devina dumnezeu) a mancat din marul cunostintei, l-a convins si pe dobitocul de Adam(el fiind un barbat.... mai prost si mai linistit... cam ca mine:D )sa mance din mar.In acel moment  Dumnezeu  a zis:
Tu Evo,o sa fetzi in dureri,si o sa dai viata, spre barbat va fi instinctul tau, dar el va stapani peste tine. :D ( ati inteles da?? )
Tu Adam , pentru ca ai ascultat de glasul nevestei tale si ai mancat din pomul din care v-am poruncit sa nu mancati;blestemat sa fie pamantul din cauza ta, o sa sustragi cu dureri hrana din pamant, toate zilele vietii tale.O sa te intorci in pamant, pentru ca de acolo ai iesit; praf esti, si in praf te intorci
Iar tu, drac incornorat, o sa te tarasti pe burta, si o sa iti piseze Adam capul... ca la sarpe!

Deci din toate astea am inteles ceva (in afara de faptul ca femeia e vinovata) . Doamne Doamne i-a condamnat pe astia doi...Adam si Eva. Dar de cand el condamna pe cineva? Nu era el cel care era bun, iubitor ,nu era el cel care iarta? si totusi el nu i-a iertat pe cei doi tantalai! Deci a mai fost si rau(in afara faptului ca e zgarcit, sau cum zice QED .. egoist).
 Deci QED... el a vrut sa ne inghesuie aici!! el a poruncit ;))

4 comentarii:

 1. Uite ce cred eu,în primul rand în Biblie nu scrie ca Dumnezeu a folosit acele cuvinte cand i-a izgonit din Eden pe cei doi :)
  În al doilea rand iertarea nu se primeste asa pe ochi frumosi,ci prin pocainta.Pomul acela a fost singura interdictie catre om, în rest totul îi era permis.
  Scrie asa:

  "A dat apoi Domnul Dumnezeu lui Adam poruncă şi a zis: "Din toţi pomii din rai poţi să mănânci,
  17. Iar din pomul cunoştinţei binelui şi răului să nu mănânci, căci, în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreşit! "

  Ori stim ca Dumnezeu îsi tine întotdeauna Cuvantul,probabil de aceea s-a ajuns aici.

  Cat priveste egoismul,nu te lasa orbit.Gandeste-te un pic,nu oare a facut Dumnezeu lumea asta îndeajuns de mare încat sa avem cu totii loc în ea ? Cum sa fie vorba de egoism cand El a vrut sa o lase în întregime doar celor doi : lui Adam si Evei ?

  RăspundețiȘtergere
 2. @Andreihappyday ooo da tu o iei in serios? e un fel de doua feluri.. o parodie, o minciuna... Nu stie nimeni ce limba vorbeau, si daca vorbeau :))

  RăspundețiȘtergere
 3. Eu mereu încerc sa vin cu explicatii concludente acolo unde pot,nu-mi place sa las lucrurile nelamurite ;;)

  Cu toate astea,nici eu nu detin adevarul absolut...

  RăspundețiȘtergere

Ce imi povestesti?