vineri, 8 februarie 2013

Rahat .....

Nu vorbesc de rahatul pt prajituri... Mo is foarte serios, si e grav cand eu sunt prea serios.In viata sunt mai multe momente cand zici " imi bag..... picioru-n bocanc, si-i dau un sut",zic de viata. Si numai rahatul e de vina. Ca niciodata un ghinion nu vine singur. Nu stiu cine a inventat zicala asta, dar, ori a fost un geniu, ori a fost un rahat care cobea.In cazul in care  rahat = problema, rahatul e si mai mult. Datorita faptului ,pt ca , deoarece ..... daca era o simpla-singura problema, ai fi rezolvat-o pe loc( cam asa e la mine) deci e inexistenta. Dar cand iti vine un rahat de ici, unu de colo, altu' de dincolo, unu din fata ,altul din spate; si cum nu era de ajuns,se mai gaseste si un drac de cioara, care vrea sa vada cum a fost la Hiroshima, si daca mai are tinta,se mai rahateste si de sus.... atunci  e chiar grav.  In momentul ala poti sa zici ca esti in rahat pana la gat; sau nu.... esti acoperit de rahat! Si atunci te gandesti" cine dracu m-a pus? sa ma nasc! nu puteam sa ma retrag inapoi cand am vazut alea doua maini care ma asteptau in lumina? " Cine stie ce ghinionista a fost. Sau poate e de vina vreo ursitoare, sau cum dracu se numesc( nu am inteles niciodata ce legatura are ursul cu harca aia batrana care hotaraste cat rahat o sa manci in viata; o fi fost ursoaica vrajitoare). Mama, cand ma vedea mai norocos.... (la pescuit sau in alte circumstante) si avea chef de ras imi zicea " se vede ca atunci cand erati mici v-am lasat singuri toata ziua( asta pt ca pe vremea aia oamenii aveau de munca). Se refera la zicala" ai mancat mult rahat cand erai mic".  Acum, eu nu stiu cat am mancat, insa am amintiri vagi, cum ca as fi fost un mare pictor, si ca pictam peretii cu o floare de plastic( ca pensula nu aveam) si cu culori naturale, baza de ulei cred... direct din olita ! In  momentul de fata, imi vine sa cred ca am mancat atat cat sa imi ajunga pana la 26 de ani; si cred ca as avea o parere de rau, pt ca nu am mancat cat sa imi ajunga pt tot restul vietii. As fi preferat sa nu fi pictat asa de mult. Oricum e subiect trecut, nu mai are sens sa ma leg de el.In schimb m-as lega de harbul ala de ursitoare...care si-a cam batut joc de mine, daca o prind o las fara urs, si fara blana!Sau poate nici ursitoare nu am avut, poate au ramas fara cuvinte cand m-au vazut... s-au speriat? Totusi, am ceva poze de cand eram mic, si eram al dracu de frumos; probabil stiau cum o sa fiu cand ma fac mare, si au hotarat ca, decat sa ma sinucid, mai bine sa taca" -deja l-a pedepsit dumnezeu, nu are rost sa ma mai pun si eu". Mama lor de urse, ca ceva bun macar, puteau sa zica.Dar nu au vrut. Ce-or fi zis..." la o lingurita de noroc,ii dam si o oala de ghinion, ca altfel i se apleaca de la atata noroc".
Revenind la rahat, problema mai grava e cand nu esti tot in rahat, dar stii ca o sa fii foarte curand. Si numeri oi noaptea, si inainte de probleme si in momentul problemelor!
 Deja ma vad cioban. Baga-mi-as ciomagu....
Einstein unde esti, treci ca am ceva probleme de rezolvat,'ti-ar peruca de ras......

8 comentarii:

  1. nu gasesti norocul?atunci,sa-ti aduc aminte ca norocul ti-l faci singur!Asa ca treci la treaba ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. ... cu ciocan si nicovala? eu nu-s fierar =)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Norocul se spune ca-l au de obicei cei ce-au facut in scaldatoare! daca ar fi asa, unii n-au facut de loc, altii cate-un pic iar altii au umplut scaldatoarea! Lasa, nu fi trist ca dupa ploaie si furtuna...

    RăspundețiȘtergere
  4. @Nea Costache Da :D dupa ploaie si furtuna... macar odata pe luna poate-o fi si vreme buna :D

    RăspundețiȘtergere

Ce imi povestesti?