luni, 6 septembrie 2010

Toate vechi, si noi is toate

....sau ceva de genul. Am fost acasa, dar nu am mai gasit pe nimeni de seama mea. Am dat de mosnegi cunoscuti, si de tineri necunoscuti. Eram  un fel de oaie neagra, singurul care nu era la locul lui;   nu mai erau toti zapacitii cu care ma injuram, au disparut toti.Si atat de urat e, ca nici macar discoteca... in care mai gaseam colegii jucand biliard ....nu mai e!Nu mai am cu cine vorbi despre chestii , balamale, discursuri fierbinti, despre nu stiu ce oala, care clocoteste. O tristete .... o giga tristete, ceva de zile mari; iti vine sa te uiti la stele, dar pacat ca-s nori, si nici pe alea nu le vezi! Si ce e mai rau, ca unde te duci, se gaseste un mosneag sa te intrebe ... "cand te insori?" parca sau pus de acord, sa ma oftice, sa ma bage in boale. cred ca am facut over dose de atatea intrebari... toate cu acelasi inteles. Da zic eu, e posibil ca astia nu au altceva de gandit decat  "cand ma insor"? intreaba-ma si tu.... cum e italia, cum e munca, daca is sanatos... sau daca mi-a fatat cateaua in paie, da' nu ma bombarda cu chestia asta.  Am ajuns sa imi fie frica sa ies pe poarta! ca se gaseste careva sa ma recunoasca, si sa ma intrebe iar ... Din cele 10 magazine iesite in satul asta ... ( ca cand am plecat eu, erau doar 2); ma opresc doar la primul... iar daca asta nu are ce imi trebuie, ma intorc acasa, si zic ca asta nu are, si celelalte is inchise... mai mult de frica, sa nu imi faca al 3-lea grad ... la interogatoriu,(de zici ca-s prizonier de razboi). Daca aveam computerul acolo, le faceam un video, cu raspunsurile la intrebarile lor, si le dadeam cate o copie la fiecare(ca stiu ca toti imi pun aceleasi intrebari), sa le vada comozi din fotoliu; dar nu am avut pc.Ce era mai greu.... era sa ajung la magazin,ca in astia 100 de metri, trebuia sa mai intalnesc 10 persoane, care ...dupa ce ma intrebau cati ani am.... imi bagau pe sistem aceeasi intrebare : "si nu te insori?"  In prima saptamana am rezistat , si le-am raspuns la intrebari, cat mai frumos posibil, pana cand am inceput  sa imi pierd rabdarea!.... si am gasit un raspuns .... extra-super-mega-galactic  : " e criza bre". No, asa am rezolvat... am pus discul pe replay, (credeam). Ca se gasi o vecina, sa imi zica ca in doi , criza e mai usoara!. Auzi mamae!? nu ma lua pe mine cu astea, ca-s satul. criza e o fatada, nu e criza, adica nu e criza de bani..... eu am un alt fel de criza... de identitate; nu stiu cine dracu sunt, nici ce vreau. intelege si matale, ca nu criza  ma dispera pe mine;mai sunt vreo 5 feluri de "crize" care ma roade la radacina...(cum ar fi durerea de masele; si cand am durere de masea de minte, poa' sa vina si J Lopez dezbracata in fata mea, ca tot nu ma gandesc la asa ceva! ).
Cat despre astia tineri ,pot sa zic doar ca .... nu ii cunosc,si e naspa, pentru ca toti ma cunosc pe mine(dar nu stiu de unde :)))

16 comentarii:

  1. Tabloul vacantei tale este descris in tonuri de gri si negru. Nici urma de alb, roz, verde...
    Singura solutie ca sa scapi de gura lumii este sa...te insori. :))

    RăspundețiȘtergere
  2. @Nice ar fi si un pic de verde, dar e alta poveste.Solutia ar fi sa nu ma mai duc acasa :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Vescnica intrebare :)) Curiozitatea aceasta cred ca e incurabila oriunde mergi :P

    RăspundețiȘtergere
  4. @Alexandra as avea eu o solutie pentru a cura genul asta de curiozitate.... un tatuaj in frunte, text : "SUPER GAY"
    sa vezi ca nu ma mai intreaba nimeni >:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Aşa păţesc şi eu când mă duc la rude, toată lumea mă întreabă când mă mărit. X(
    Urăsc întrebarea aia!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Zenna apai eu inteleg ..cand ma intreaba rudele, mai mere(chiar daca am multe, suport intrebarea) dar cand toti vecinii...de aproape si de departe ma intreaba asta, incepe sa fie exagerata :))
    daca nu ai cu cine.. nu ai cu cine.Nu tre sa streseze pe mine cu intrebari de genul asta:D

    RăspundețiȘtergere
  7. ;)) deci nu-s singura obligată să audă aceeaşi întrebare (eternă, veşnică şi de neoprit); dacă le spuneai că "mâine", se autoinvitau la nuntă ?:))

    RăspundețiȘtergere
  8. @Camelia Bucur Cred ca nu,ca la nunta tre sa plateasca :))

    RăspundețiȘtergere
  9. uratttt..apropo.. de insurat cand te insori?:))

    RăspundețiȘtergere
  10. @muzica noua de club
    atat mai lipsea... no vezi ca deja imi lipsea intrebarea asta... =))

    RăspundețiȘtergere
  11. =)))
    In Romania nu este criza pentru insurat. Raportul este 7:1 si urca vertiginos la 10:1. ;)

    RăspundețiȘtergere
  12. deci scăpai clar mai uşor de ei; se îndepărtau în trombă, găsind o scuză; oricare:P

    RăspundețiȘtergere
  13. @Camelia Bucur vezi ca nu mi-a venit ideea asta cand era mai multa nevoie.... :))

    RăspundețiȘtergere
  14. @Dragos FRD cand gasesc mireasa :)))
    (mai aveam o versiune de raspuns,dar azi e soare"cand vor zbura porcii" )

    RăspundețiȘtergere

Ce imi povestesti?