sâmbătă, 22 mai 2010

Prima carte citita

Am primit o leapsa de la  Alexandra acum doua zile, in care eu .... ar trebui sa va spun care e prima carte pe care am citit-o...
..aceeasi leapsa am primit-o si de la Alice!!(cadou de ziua mea =)) )

Mo ... inca o data am sa ma fac de rusine!!! Nu pentru ca nu am citit;...... am citit ( ca ma obliga mama ;) ) ! Cred ca au fost mai multe,de asta nu mi le mai amintesc , adica am niste amintiri vagi.
Deci... stiu sigur ca am citit.... Harap Alb a lu' Ion Craca, Capra cu trei iezi,...dupa aia am mai citit si niste poezii de Eminescu . Si imi mai amintesc o poveste.... in care era vorba despre niste pepeni care se rostogoleau ..si mi se pare ca am mai citit si povestea porcului( adica am inceput..... ca nu cred ca am terminat nici una din cartile incepute!)
Cum ziceam, nu mai stiu pentru ca eu citeam cu voce tare sa auda mama, dau cum nu aveam dopuri de urechi... imi intra pe o ureche si imi iesea pe cealalta!! In plus... aveam o mare durere de inima cand ii auzeam pe ceilalti copii cum urlau in fata blocului!! eram cu ochii in carte ,dar cu mintea ...afara din casa!!  mo sa nu imi ziceti ca voi nu erati asa, ca nu va cred !! 
Am sa va dau un sfat: sa nu tineti niciodata o biblioteca in casa !!! , eu am , am avut mereu! problema e ca daca ai tot la nas, te gandesti..""daca am biblioteca,pot sa citesc cand vreau,nu e nevoie sa citesc acum".. si nu o sa mai cititi voi degraba!!! deci eu am biblioteca,cu tot felul de carti, si de romane... pe care nici nu mi le amintesc!!  Am Eminescu,Creanga,Cosbuc,(pe care i-am citit..de nevoie) ; am "Les Miserables" de Victor Hugo... pe care am descoperito in biblioteca... dupa ce am vazut filmul cu Gerard Depardieu... ( mai mare rasul) si pe care nu am citit-o.... ca e in franceza!
 Si cine mai stie cate mai am..... ...  In orice caz, pot sa ma laud  ca citeam revistele cu electronica , a lu' tata! ascundeam teancu in camera la mine, si le citeam pe furis.. ca de venea cumva mama in camera, ma lua la bataie..... ( in loc sa citesc Eminescu citesc reviste cu beculete colorate) =)) .. mai citeam eu si alte reviste... alea cu motociclete, si cu seminee Adica  "citeam" ......doar fotografiile, ca erau care in germana, care in alta limba(de pantof). Oricum, important ca citeam!!!!

Promit Cu siguranta, daca castig la loto o mare suma de bani, ma duc acasa si citesc toata biblioteca!!!, nu sunt multe,cam 150 de carti....  dar le citesc!!!! 

Leapsa .. merge mai departe la cine vrea sa se faca de ras ca mine, sau sa se laude!! :D

9 comentarii:

  1. Ehe :P Tinem pumnii ca sa castigi la loto, dar nu ca sa citesti :)) :-*

    RăspundețiȘtergere
  2. @Alexandra :D :D multumesc.. dar de ce sa nu citesc? adica zici bine.... cine mai are nevoie de citit?? ;) :-*

    RăspundețiȘtergere
  3. @Keltghost pai da... dar daca castig, nu mai tre sa muncesc, ii investesc... asa am timp sa citesc si eu o carte!!(cred) :D :D =))

    RăspundețiȘtergere
  4. Amuzant raspuns :D Succes la loto! ;) Si daca vei castiga, sa-mi spui ]n cat timp ai terminat toata biblioteca de citit! :P

    RăspundețiȘtergere
  5. Legat de cartile copilariei(ca inteleg ca asta e tema articolului) am si eu un mare regret si anume ca nu am avut sansa sa citesc mai multe povesti in care raul invingea binele, ca mai toate erau despre craiese, zane si feti frumosi care luptau cu diversi balauri si zmei. Poate am fi fost mai pregatiti pentru viata daca de mici am fi fost avertizati si ni s-ar fi spus adevarul.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Alice ms... daca le citesc iti spun cand termin

    RăspundețiȘtergere
  7. @Nice ...aici depinde, cam toate povestile citite.... sau basmele intotdeauna se terminau bine!!!! si unele aveau si o morala ... in rest cred ca de asta mie nu mi-a placut sa citesc povestile alea!!! aveam o intuitie, ca nu-s adevarate ;) cred ca in loc de aceste ..povesti mereu fericite... am preferat chestiile practice
    dar cum se zice, si alea fac parte din copilaria noastra, basmele cu Fat Frumos etc. macar cu alea sa mai ramanem si noi, ca astia ce vor urma, nici atat nu mai au !!

    RăspundețiȘtergere

Ce imi povestesti?