marți, 7 octombrie 2014

Pt unguri...

Neata,iar. Azi am mai auzit una(nu e noua,dar putin cate putin se face lacul mare...si inunda). Kelemen Hunor zice ca Romania incalca drepturile maghiarilor de pastrare a identitatilor nationale. Ok, mo chiar tre' sa zic ceva:( si ma scuz inainte ....de ce cuvinte o sa folosesc)
1. Bai ungure, unde dracu te afli? Romania sau Ungaria?
2. Stii cati romani au fost plecati in tari straine in ultimii 25 de ani? stii prin cate tari sunt imprastiati romanii? stii cati sunt in fiecare tara?Stii ca sunt orase in care sunt mai multi romani decat cetatenii tarii respective?
Daca romanii au vrut sa isi faca ceva al lor,au facut cu bani proprii sau fonduri europene in contul tarii de provenienta.
3. Eu am stat cam 10 ani prin Italia. Stii ca nu puteam sa vorbesc romaneste cu sora-mea pe strada? ca se uitau rasistii urat,iti cereau sa vorbesti italiana(ca nu esti la ma-ta acasa) si mai riscai sa iei si bataie pt ca esti roman?
4. In cate tari ati auzit voi ca romanii si-au cerut drepturile pe care le cereti voi in Romania?
5. Anglia e plina de indiani, africani si alte natii(mai ales Londra),oare a avut careva nesimtirea si pretentiile voastre?
6.Ce alte tari v-au dat drepturile pe care le pretindeti de la Romania?

Ce e pe teritoriul Romaniei se cheama "romanesc". Ma doare undeva ca voi sunteti aici ca capusele de cateva secole;daca nu va place sa fiti romani duceti-va dracului in ungaria. Atata timp cat ati cerut cetatenie romaneasca ,sunteti romani.... drept urmare"ciocu' mic",si nu mai faceti gat ca vi se taie.
Limba materna pe teritoriul romaniei este limba romana,nu maghiara.Aveti pretentia sa aveti in scoli limba maghiara ca limba materna; pai parca erati in romania,nu va place? mars acasa la voi, in tara mama,cu limba mama: maghiara.Vreti cadre didactice in limba voastra? ok,platiti din banii vostri.Romania are ca limbi straine engleza si franceza,si sincer maghiara ca limba straina chiar nu o vreau...... deci e problema voastra.
Cand te muti in alta tara ai dreptul si OBLIGATIA sa respecti constitutia si legile respective,si sa INVETI LIMBA.
Mi s-a intamplat sa trec prin sf Gheorghe si sa nu fiu servit la farmacie si la supermarchet pe motive ca sunt roman si ca nu vorbeste vanzatorul romaneste.In cazul ala as zice ca se cheama rasism. Adica  voi sunteti rasisti in tara mea, amenintati romanii daca folosesc steagul romaniei pe teritoriul romaniei,refuzati sa serviti omul pt ca e roman in Romania, si aveti curaj sa va plangeti ca Romania incalca drepturile maghiarilor?
Mai ramane sa puneti afise la magazine "Nu servim romani"(probabil sunt si eu nu stiu),sa vindeti in supermarket doar produse unguresti. Si mai aveti si tupeu sa cereti autonomie pe teritoriul Romaniei,ca voi sunteti miezul din dodoasca!
Pai fir-ati  ai dracu de jeguri ce sunteti,ca umpleti Romania ca raia, daca nu va convine si vreti sa pastrati identitatea nationala,duceti-va dracu in pi.da mamii voastre in ungaria,ca aia e tara si nationalitatea voastra. Voi sunteti mai tigani ca tiganii.
Nu sunt rasist, dar cred ca o sa devin daca mai vad stiri de genul :))))
Ungurii astia incep sa fie ca ebola....
....sunt calm =))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce imi povestesti?